Het doek over het BK 2014 is gevallen!

Zondag 12 oktober vond alweer de laatste wedstrijd plaats van het BK 2014 en zijn uiteraard alle kampioenen gekroond.

Supercars
De Nederlander Ron Snoeck wist zich ’s ochtends al verzekerd van de titel toen de enige overgebleven concurrent Jochen Coox inderdaad niet op de startlijst bleek te staan. De opgelopen schade aan de Scircocco tijdens het WK  in Duitsland (Buxtehude) was tè groot. Nadat tijdens de training ook Steve Volders en Ronny Scheveneels hun wagen aan de kant moesten zetten bleef enkel het Nederlandse trio Marcel Ottink, Will Teurlings en Ron Snoeck over. Zij amuseerden het publiek de hele dag en uiteindelijk was het Snoeck zelf die zijn titel extra in de verf kon zetten met een overwinning in deze afsluiter. De groene Seat wordt tijdens de winter onder handen genomen maar veel kon Snoeck verder nog niet kwijt over 2015. Dat zal veelal afhangen van de mogelijke tegenstanders van 2015.

8T6I3569

Super1600
Naast leider Davy Van Den Branden had ook Dennis Remans nog een waterkans op de titel. Maar vooral wou Remans het seizoen in schoonheid afsluiten met een klinkende overwinning. Achter hem reed Van Den Branden op zekerheid in de finale en in de Citroën DS3 was het bang aftellen naar de finish-vlag. Maar kort voor het einde begaf de Fiesta van Remans en was het de Nederlander Peter Van De Wege die naar de dagzege snelde, van nabij gevolgd door een andere Toyota Yaris-rijder, Danny Luyten. Kersvers kampioen Davy Van Den Branden eindigde derde.

8T6I2514

Touringcars
Net als in september was er alweer geen aparte race voor de Touringcars, een klasse waarvan het voortbestaan steeds onzekerder lijkt. Nick Snoeys en Eveline Maes, voor de gelegenheid aan het stuur van de Volvo van Filip Baelus,  streden mee in de klasse Supernationals onder 2 liter. Snoeys werd achteraf wèl gehuldigd  als Touringcar-kampioen 2014.

8T6I3755

Supernationals -2000cc
Stevens Stessens, die comfortabel leidde op Marc Vandenbergh met zijn haast onbreekbare Seat Ibiza, kreeg het nog warm nadat hij de halve finales niet overleefde. De drie vergaarde puntjes bleken op dat ogenblik echter genoeg om zekerheid te verwerven over de titel. Bart Stouten, die voor de gelegenheid startte in deze klasse, behaalde hier een mooie overwinning voor Marc Vandenbergh en verrassing Yves Teelen. Teelen werd eerder dit seizoen in de regionale klasse min 1600 en is van plan in 2015 de overstap te maken naar het nationale gebeuren.

8T6I3473

Supernationals +2000cc
In deze klasse was het uitkijken naar hèt Volvo-duel Luc Maris-Kristof Bex. De hele dag hadden ze problemen om goed uit de startblokken te raken, maar in de halve finales viel alles op zijn plooi. Beide heren stonden naast elkaar op de voorste startgrid van de alles beslissende finale met naast hen de Escort van Steve Volders. Volders raakte ook het snelst weg en vooral in de eerste ronde was er achter hem wat gebikkel om de tweede plaats en bijhorende titel. Bex moest zijn meerdere erkennen in Maris. De Volvo 242-rijder mag in 2015 het nummer één opplakken.

8T6I3694