PR: Van Mechelen hangt helm aan de haak

Zoals de meesten onder u wisten is een tijdje geleden de Ford Fiesta verkocht.
De Fiesta werd gekocht omdat de Subaru zo goed als op het einde van zijn ontwikkeling zat. De Fiesta was nog een tikje sneller, en Patrick behaalde er in 2013 meteen drie titels mee. Hij werd Belgisch en Nederlands kampioen en werd de eerste kampioen van de Rallycross Challenge Europe!

Toch was de Fiesta niet al rozengeur en maneschijn. De auto was snel, maar vergde ook heel erg veel onderhoud. De kosten die dat met zich meebracht waren moeilijk te verantwoorden voor een BK en een NK. De Rallycross Challenge Europe werd ook niet meteen een succesformule, en het IMG kampioenschap, ondertussen een WK, is een trap te hoog voor een gedreven amateur als Patrick Van Mechelen.

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

De Fiesta werd te koop aangeboden, en na enkele kijkers (maar geen kopers) werd in Koen Pauwels wel een koper gevonden. Deze bracht de auto al aan de start in het BK.

De Subaru stond al te koop van voor de aanschaf van de Ford. Ook hier wel enkele kijkers, maar een verkoop bleef uit.
Nu het op diverse fora en op sociale media bekend geworden is kunnen we het hier ook bevestigen: Johnny Verkuringen heeft de Subaru gekocht.
Hierbij willen we Johnny veel succes toewensen met de Subaru!

Dus is er in het kamp Van Mechelen dus geen auto meer.

Patrick Van Mechelen:”Een zware beslissing, maar in mijn ogen toch de juiste. Rallycross met een Supercar vergt een enorme financiĆ«le investering, zonder echt een kampioenschap dat voldoende strijd geeft. Ik denk dat ik alles gereden heb wat haalbaar was voor mij en mijn team, haalbaar zowel op sportief als op financieel vlak”.

Mediaday Mettet 2014 Patrick van Mechelen Subaru Impreza

Is dit dan het einde van Patrick Van Mechelen in onze favoriete sport?
Zeg nooit nooit, maar zonder auto valt er natuurlijk niet veel te doen. Als de kans zich voordoet om een auto te huren voor een bepaalde wedstrijd is het goed mogelijk dat we Patrick nog in actie zien.
Laten we er wel meteen bij vertellen dat er op dit moment geen concrete plannen in die richting zijn.

Patrick staat erop om heel wat mensen te bedanken die een grote rol speelden tijdens zijn rallycrossjaren: “In de eerste plaats natuurlijk mijn familie, zonder hun steun zou een tijdrovende hobby als rallycross onmogelijk zijn. Ook zonder mijn team waarvan velen jarenlang erg veel energie en tijd in rallycross gestoken hebben, zou het al lang over en uit geweest zijn met rallycross. En natuurlijk mijn talrijke fans, die mij ook trouw bleven door dik en dun met vaak hartverwarmende reacties! En natuurlijk ook dank aan mijn collega’s piloten, met wie ik vaak een geweldig strijd kon leveren op de circuits… Eigenlijk toch een fijne hobby die rallycross”

Persbericht: Patrick van Mechelen