RallycrossRX met heuse vedetten!

Het allereerste WK Rallycross-jaar ooit is bijna achter de rug en ondertussen passeerden al wat bekende namen de revue. De ene heeft al meer Rallycross-ervaring achter de rug dan de andere.We laten de reguliere Rallycross-namen even buiten beschouwing, met uitzondering van de wereldkampioen zelf dan die ondertussen alweer zijn tweede seizoen RX achter de rug heeft.

1. Petter Solberg:
Uiteraard kunnen we de Noor niet overslaan. De allereerste Wereldkampioen Rallycross heeft al vier overwinningen achter zijn naam staan en stond tot op heden maar éénmaal niet in de finale.

World Rallycross Championship 2014, round 8, France, Circuit de Lohéac, Lohéac, RallycrossRX

2. Mattias Ekström:
Winst in Zweden en een wel erg nipt verlies in Duitsland tonen dat Ekström uit het goede RX-hout is gesneden.

World Rallycross Championship 2014, round 9, Germany, Estering, Buxtehude, RallycrossRX

3. Tanner Foust:
Gaf al meermaals te kennen het sportieve aspect van de “wedstrijden Europees formaat” te waarderen. In helse omstandigheden wist de Amerikaan, die zijn Ford inruilde voor Volkswagen, de Finse wedstrijd achter zijn naam te schrijven. Finland is er alvast niet bij in 2015.

World Rallycross Championship, round 2, Great Britain, Lydden Hill, Kent, RallycrossRX

4. Ken Block:
Die andere Amerikaan behaalde twee finales op twee deelnames. In Lohéac vergat hij in de eerste reeks te jokeren om daarna mee te bikkelen met de absolute top.

World Rallycross Championship 2014, round 8, France, Circuit de Lohéac, Lohéac, RallycrossRX

5. Francois Duval:
Onze landgenoot zat in eigen land achter het stuur van één van de Marklund-Polo’s, voor de gelegenheid in Gordon-kleuren. Zonder startschermutselingen zat minstens een plek in de halve finale er zéker in. Duval was in Lohéac ook één van de aandachtige toeschouwers. Zien we hem in 2015 aan het werk in meer wedstrijden?

Mediaday Mettet 2014 François Duval VW Polo Marklund Motorsport

6. Gigi Galli:
In zijn thuiswedstrijd strandde de Italiaanse rally-rijder nipt naast de finale. We konden met eigen ogen zien dat Galli in zijn thuisland nog héél wat fans heeft.

World Rallycross Championship 2014, round 10, Italy, Franciacorta International Circuit, Brescia, RallycrossRX

7. Pontus Tidemand:
Na een erg succesvolle rally van Duitsland leek Tidemand in het Franse Lohéac op weg naar winst tot de pechduivel toesloeg. Een lekke band gooide roet in het eten bij de jonge Zweed.

World Rallycross Championship 2014, round 8, France, Circuit de Lohéac, Lohéac, RallycrossRX

8. Jacques Villeneuve:
Op basis van zijn Rallycross-prestaties hoort de Canadees niet echt thuis in het rijtje. Maar een ex F1-kampioen die naar Rallycross uitwijkt, dat bracht de naam Rallycross wel mee op de wereldkaart. We herinneren ons wel zijn duel met Petter Solberg in Franciacorta.

World Rallycross Championship 2014, round 10, Italy, Franciacorta International Circuit, Brescia, RallycrossRX

Back to top button