Lage landen in EuroRX: Super1600

Nadat we de avonturen van de Supercars-rijders uit de lage landen in het Rallycross van IMG belichtten is het nu de beurt aan de Super1600-collega’s.Het kampioenschap bestond uit de negen Europese proeven van het WK Rallycross dat voor de Super1600’s dus begon in Portugal en eindigde in het Italiaanse Franciacorta. Reeds gekende Rallycross-circuits evenals nieuwe circuits passeerden de revue.

1)      Davy Van Den Branden
Van Den Branden was de actiefste Euro RX-deelnemer met deelnames aan maar liefst vier wedstrijden : Lydden (Engeland), Mettet (Belgie) , Loheac (Frankrijk) en Buxtehude (Duitsland).  De eerste wedstrijd verliep meteen prima en temidden van al dat andere S1600-geweld zag de DS3-rijder in het Britse Lydden de halve finales letterlijk nipt aan zijn neus voorbij gaan. Van Den Branden streed een hele zaterdag immers om een plek in de halve finales en was uiteindelijk eerste reserve. Dat betekent mee aansluiten op de pre-grid en wachten of alsnog iemand verstek dient te geven.  Jammer voor hem gebeurde dat echter niet. Dichter bij een plaats in de eindfase van een wedstrijd zou Davy nooit komen. Maar Davy amuseerde zich onder meer ook in Frankrijk kostelijk en wist enkele thuisrijders het vuur aan de schenen te leggen. Enkel Duitsland, net een van zijn favoriete circuits, werd een avontuur om snel te vergeten door de motorproblemen. Gelukkig voor het team werd alles opgelost net voor de finale van het BK.

World Rallycross Championship, round 2, Great Britain, Lydden Hill, Kent, RallycrossRX

2)      Dave Van Beers
Van Beers nam met zijn Clio deel aan twee wedstrijden, met name Lydden en Mettet. In Lydden trotseerde Van Beers de regen met op droogweerbanden en in eigen land viel Van Beers maar net buiten de punten. In 2014 werden tevens de laatste meters gereden met de vertrouwde Clio Mk2, in 2015 kunnen we Van Beers aan de start verwachten met een Clio Mk3!

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

3)      Dennis Remans
Zutendaler Dennis Remans had ook zijn zinnen gezet op een goed resultaat gedurende zijn eigen manche in Mettet. Na 4 reeksen was daar een keurige 10e plaats in de tussenstand en zodoende plaatsing voor de semi-finales! In deze semi-finale leek Remans af te stevenen op een mooie klassering en misschien wel plaatsing voor de grote finale, echter begaf de ophanging van de Fiesta het bij de jump. Met een tiende plek was Remans echter nog steeds de beste Belg!

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

4)      Bart Stouten
Voor het nieuwe seizoen werd de Peugeot 206 aangekocht van Kalny. Een wagen waarmee Stouten aan het begin van het seizoen veel problemen kende. Gedurende de thuiswedstrijd in Mettet vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats… Stouten reed een snaarstrakke wedstrijd en nestelde zich na de 4 reeksen op een 11e plek, nog voor Ulrik Linnemann! Helaas kon de man uit Boorsem niet doorstoten naar de finale, maar desalniettemin een uitmuntende prestatie!

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

5)      Danny Luyten en Willem Veltman
En ook dit duo wilde niet ontbreken in de Belgische manche van het EuroRX. De Belg Danny Luyten grabbelde met zijn Toyota Yaris toch maar 2 puntjes mee dankzij een 15de plaats en de Nederlander Willem Veltman (Citroen C2) eindigde een plekje lager, goed voor het laatste puntje.

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

Van Den Branden nam dus in 2014 deel aan 4 van de 9 wedstrijden. Zien we hem of anderen uit onze contreien opnieuw in enkele wedstrijden nu IMG heeft aangekondigd het aantal wedstrijden voor de Super1600-klasse terug te schroeven naar 7 wedstrijden? Welke dat zijn, is nog afwachten, maar de regionale factor zou een van de bepalende factoren zijn.

Back to top button