In gesprek met: Pedro Cokelaere

Het is een tijdje stil geweest rondom Pedro Cokelaere. Afgelopen jaar hebben we de vertrouwde Civic niet in actie gezien. Tijd om met Pedro in gesprek te gaan.

“Sinds dit jaar werk ik bij Eric Joosen van R-Power, waar ik onder andere motoren en versnellingsbakken bouw, monteer en onderhoud. Tevens ga ik met klanten mee op locatie om ze te begeleiden tijdens een evenement. Door al deze werkzaamheden blijft er erg weinig vrije tijd over om me te concentreren op Rallycross. Afgelopen jaar heb ik wel eens gesnuffeld aan autocross en dit vond ik ook wel erg indrukwekkend. Zo’n Hayabusa met 245PK en amper 500kg accelereert op asfalt van 0-160kmh in 5 seconden!”, aldus Pedro.

RXDS7297

Gaan we Pedro dan helemaal niet meer terug zien in Rallycross?

“Jawel, volgend jaar zou ik graag enkele wedstrijden rijden maar dat is helemaal afhankelijk van hoe de kalender er uit zal gaan zien. Het moet allemaal een beetje passen met mijn werkzaamheden bij R-Power. Een heel kampioenschap zal onmogelijk zijn, maar ik wil toch proberen om de Civic weer op de piste te krijgen!”

RXDS0639

Ook op lange termijn heeft Pedro interessante plannen….

“Volgend jaar treed ik nog aan bij de Supernationals -2L, maar in de toekomst zou ik weer graag uitkomen bij de Super1600. Met welk project weet ik nog niet. Misschien iets van een Skoda, VW of een Honda.. of misschien wel een Suzuki (lach). We zullen zien maar ik sta in elk geval te popelen om weer achter het stuur te kruipen van een rallycrosswagen.”, aldus Pedro.