Het nieuwe wapen van Dave van Beers!

Na 12 jaren van trouwe dienst ging de vertrouwde Clio Mk2 van Dave van Beers afgelopen maand met pensioen. Inmiddels wordt er in de Arendonkse werkplaats door vader Stef keihard gewerkt aan het nieuwe wapen… een Renault Clio Mk3!! Wij spraken met Dave.

Hoe gaat het met de werken aan de nieuwe wagen? Nog op schema om de eerste wedstrijd in maart aan de start te verschijnen?

“Zoals op de foto’s te zien is moet de rolkooi nog geplaatst worden. Daarna kunnen we beginnen aan het opbouwen van de wagen. De vering, versnellingsbak en de motor zullen we uit de oude Clio monteren. Mijn vader Stef,  die vroeger nog meehielp om de wagen van Carl Daems op te bouwen, zal ook nu weer de volledige wagen gaan opbouwen en de motor voorzien van een grondige check-up. Naar verwachting zullen we tijdig klaar zijn om in maart aan de start te verschijnen van de seizoensopener!”

dvb3

Waarom de keuze voor een Clio Mk3 en niet bijvoorbeeld een Twingo zoals gebruikt in het Europees kampioenschap?

“Primair was dit voor ons de goedkoopste oplossing omdat we veel konden overbouwen uit de vorige Clio. Daarnaast was de Clio Mk2 een nerveuze wagen, net zoals de Twingo’s. De nieuwe wagen zal 10 centimeter breder zijn en ook qua wielbasis 10 centimeter langer. We verwachten hierdoor dat de wegligging een stuk stabieler zal zijn. Daarnaast vind ik het ook altijd speciaal om met een unieke wagen aan de start te komen! Overigens was dit 12 jaar geleden ook de reden dat we voor de Clio kozen omdat toen iedereen met VW of Citroen reed. Ik denk dat het leuk is voor het publiek om meerdere merken te zien strijden.”

dvb10

Wat zijn de plannen voor komend seizoen? in welke kampioenschappen zullen we je aan de start zien?

“Voorlopig start ik alleen in het Belgische kampioenschap. Daarnaast is alles een beetje afhankelijk van hoe de eerste wedstrijden zullen gaan. Als er geen noemenswaardige problemen zijn met de nieuwe wagen dan zou ik graag nog een wedstrijd rijden in Engeland, Duitsland of Frankrijk, maar dan zou het echt heel goed moeten gaan de eerste wedstrijden. We moeten tenslotte ook ons budget in de gaten houden, om die reden ga ik waarschijnlijk niet aan de start verschijnen tijdens de WK-manche in Mettet.”

dvb7

Hoe mooi zou het zijn om met het nieuwe wapen de komende jaren de Belgische titel te behalen?

“Dat zou echt fantastisch zijn, maar een jaar zoals het afgelopen jaar was ook helemaal geweldig. Ik heb heel lang mee kunnen doen in de race om de titel en ik heb zelfs een wedstrijd op mijn naam kunnen schrijven! Uiteindelijk heeft de voorlaatste wedstrijd, waar ik een lekke band had, mij de das omgedaan maar dat is nu eenmaal autosport! Per saldo ben ik heel gelukkig met de derde plaats in het kampioenschap!”

dvb8

Vooruitkijkend op het nieuwe seizoen, wie gaat er voor de titel strijden?

“Ik denk dat het vooraan wederom zal gaan tussen Remans en VdBranden, maar een Luyten en Stouten zullen daar zeker niet ver achter zitten. De laatste wedstrijden hebben deze 2 toch laten zien dat ze gewend zijn aan hun wagen en dat alle kinderziektes verholpen zijn, dus zeker namen om rekening mee te houden! Daarnaast hoop ik zelf natuurlijk ook dat ik mee kan mengen in de top! Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, ik houd van racen, ik ben opgegroeid hiermee en het zit gewoon in mijn bloed!”

dvb5

Foto’s: RX-inside/DvB