Davy Van Den Branden blikt terug en kijkt vooruit

Het was een behoorlijk druk seizoen voor Davy Van Den Branden, die het helemaal op het eind nog even warm kreeg na pech tijdens zijn laatste EK-uitstap in het Duitse Buxtehude. Uiteindelijk was het “eind goed, al goed” voor de rijder met zijn Citroën DS3. Wij vroegen Davy hoe hij zijn jaar beleefde èn of er al plannen waren voor 2015. Het antwoord, waar het rallycross-enthousiasme van afdruipt, liet niet lang op zich wachten en krijgt u van ons integraal.

2014 was voor ons team een fantastisch rallycross jaar !!

De BK-titel met de DS3: een jaar vroeger dan verwacht
Het is dan ook schitterend dat we al in het 2e jaar, met onze zelfgebouwde Citoën DS3 super 160O, het Belgisch kampioenschap winnen ! Een prachtige beloning voor mijn team en partners die ons al jarenlang steunen. De planning was om na het debuutjaar 2013 met talrijke kinderziektes, afgelopen seizoen de wagen volledig op punt zetten om in 2015 voor de titel te gaan.

Het seizoen 2014 begon met een valse noot. Tijdens de 1e wedstrijd behaalde ik pas een 6e plaats door een gebroken aandrijfas.  Ik knokte mij terug in het kampioenschap met 2 overwinningen en tweemaal een 2e plaats. Hierdoor kon ik de laatste wedstrijd met een mooie voorsprong aanvangen maar……. door een motorbreuk tijdens de RX wedstrijd in het Duitse Buxtehude leek de titel opeens ver weg. Het was een paar dagen voor de laatste wedstrijd alle hens aan dek in onze werkplaats doordat de motor laattijdig pas klaar was. Mede door mijn jarenlange ervaring kon ik de zenuwen de baas blijven en behaalde probleemloos mijn 6e Belgisch titel.

8T6I3738

Het internationale parcours van 2014
Ook op internationaal vlak hebben we een mooi jaar achter de rug met 4 wedstrijden op Europees niveau tijdens de RX wedstrijden voor het Wereldkampioenschap.  Tijdens onze 1e wedstrijd in het Engelse Lydden Hill misten we op een haar de semi finales als eerste reserve.  De tweede wedstrijd voor ons thuispubliek in het Belgische Mettet was ook een mooi weekend ondanks mechanische pech. Het hoogtepunt was de wedstrijd in het Franse Loheac om een gans weekend mee te strijden met de lokale piloten voor maar liefst 70 000 toeschouwers !! En zoals eerder vernoemd eindigden we op mijn favoriet circuit in het Duitse Buxtehude met een valse noot.

BD__Loheac-deel4-057

2015 : BK en internationaal waar mogelijk
De planning voor 2015 is om onze Belgische titel te verdedigen. Waarschijnlijk zal ik het Nederlands kampioenschap niet rijden omdat ik niet akkoord ga met hun wedstrijdreglementen. Omdat ik het NK niet rijd, kijk ik in de richting van de RX wedstrijden voor het Europees kampioenschap. Deze wedstrijden zijn zowel publicitair en sportief een mooie uitdaging. De FIA heeft dit kampioenschap teruggebracht van 9 naar 7 wedstrijden wat voor ons team misschien wel de mogelijkheid biedt om een volledig kampioenschap te rijden.

Het is deze winter een uitdaging om het nodige budget te vinden voor dit mooi kampioenschap.

Tijdens de wintermaanden zullen we dus zeker niet op onze lauweren rusten: de wagen wordt volledig gedemonteerd, de carrosserie wordt onderhanden genomen en daarna worden alle mechanische onderdelen gecontroleerd en zullen worden er enkele verbeteringen aangebracht.

Foto0530

Back to top button