Nieuwe uitdaging voor Jos Jansen in 2015

Zaterdag 20 december sloot JJ Racing het WK-seizoen af met een receptie waarbij even werd teruggeblikt op het WK van Jos Jansen. Onder de aanwezigen ook Jean-Paul Klinkers die in de aanvang het geheel in zijn eigen gekende stijl aan elkaar praatte en zijn provincie-genoot ook naar de plannen voor 2015 vroeg. Uiteraard werd ook gevraagd naar de WK-ervaringen van het voorbije jaar.

En Jos Jansen gaf nog maar eens te kennen dat hij en zijn team zich zéker geamuseerd hebben tussen de grote jongens. Op de vraag wàt hem het meest bijbleef moest de Limburgse drukker ook niet lang nadenken en dan kwam de herinnering boven van de halve finale in Portugal, een reeksoverwinning in Lydden Hill en ook aan de Franse manche te Lohéac hield Jansen een goed gevoel over. Zo’n WK is, ondanks het feit dat het zeker amusant was,  echter niet voor herhaling vatbaar voor een “kleiner” team als JJ Racing. Er is immers niet enkel de financiële factor, ook de logistiek en de eisen voor de teamleden zijn enorm. Het vergt heel wat tijd het volledige WK af te werken.  En er is uiteraard niet enkel de wedstrijd zelf, maar ook nog eens de voorbereiding daarvan. Jos Jansen liet tenslotte ook niet na eenieder te danken die meehielp bij het verwezenlijken van het WK-jaar.

World Rallycross Championship 2014, round 8, France, Circuit de Lohéac, Lohéac, RallycrossRX

Voor 2015 kiest JJ Racing voor wedstrijden die overwegend dichter bij huis zijn. En dan komt men automatisch bij het BK Rallycross. Ook de Rallycross Challenge Europe (RCE) wordt in de planning opgenomen.

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

Dat is uiteraard goed nieuws voor het Belgisch kampioenschap, want met de Focus MK III komt er opnieuw een Supercar bij. Nu ook Jochen Coox recent te kennen gaf met de Scirocco vol voor een BK-titel te gaan, zijn dat alvast twee mooie bolides die terug in eigen land te bewonderen zijn.

Back to top button