5 vragen aan Filip Baelus

Filip Baelus begon zijn Europese campagne afgelopen jaar in de Rallycross Challenge Europe. Halverwege het seizoen besloot de man uit Turnhout over te stappen naar het RallycrossRX-kampioenschap van IMG, waar hij de best geklasseerde Belg wist te worden op een 6e plek algemeen met slechts 4 gereden wedstrijden. Wij stelden Filip 5 vragen.

Filip, terugkijkend op 2014.. wat waren jouw hoogte- en dieptepunten?
“Eerste dieptepunt in 2014 was voor mij de zware motorschade opgelopen tijdens de eerste wedstrijd van 2014 in Essay. Al heel vroeg in de wedstrijd gaf de krachtbron de geest, waardoor ik al meteen de wedstrijd moest staken. Tweede dieptepunt is de crash in Hongarije waar de Volvo toch behoorlijk wat schade opliep. En niet alleen de Volvo had flinke schade… mijn zelfvertrouwen had ook een behoorlijke deuk opgelopen.
Hoogtepunt was ongetwijfeld de onverwachte overwinning in eigen land, Mettet!!”

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

Halverwege het seizoen 2014 besloot je over te stappen van de RCE naar RallycrossRX, wat lag hieraan ten grondslag?
“Ik wilde aan de start komen thuis mijn thuismanche in Mettet. Vooraf zou ik tekenen voor een plek in de grote finale. Het werd echter allemaal veel mooier! We kwamen thuis met een eerste plek! Na het mooie resultaat in Mettet smaakte dit uiteraard naar meer. Na overleg met het team hebben we toen besloten om 2014 verder af te werken in het IMG-gebeuren. Nieuwe circuits met soms spectaculaire jumps, meer¬† deelnemers, het was een leuke ervaring.”

World Rallycross Championship 2014, round 10, Italy, Franciacorta International Circuit, Brescia, RallycrossRX

Nog even terug naar Mettet. Gelijk bij je eerste wedstrijd voor IMG wist je de overwinning mee te nemen naar Turnhout. Hoe kijk je terug op dat weekend?
“Mettet was een fantastisch weekend uiteraard! Gedurende het weekend werden we sneller en sneller. In de semi-finale hadden we een goede strategie zodat we door konden stoten naar de grote finale. Hier reed ik de wedstrijd van mijn leven! Een geslaagd uitstapje… niet alleen omwille van het behaalde resultaat, maar ook omwille van de goede sfeer en de perfecte organisatie. En voor zoveel eigen publiek rijden is altijd leuk!!!”

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

Wat zijn je plannen voor 2015? Gaan we je terug aan het werk zien nationaal? WRX?
“Voor 2015 is nog steeds niets beslist. Misschien toch weer enkele wedstrijden van de Rallycross Challenge Europe en eventueel een tweede deelname aan de 24h van Zolder. We zien wel wat 2015 brengt.”

baelus

Wil je tot slot zelf nog iets kwijt?
“Tot slot wil ik langs deze weg mijn team, alsook het hele team van Ivo van den Brandt bedanken voor het soms vele en harde werk het voorbije seizoen. Ook bedank ik graag mijn sponsors en supporters voor hun steun en vertrouwen in mij!”

Back to top button