Start BK in aantocht

Het eerste volledig weekend van maart staat traditioneel in het teken van de seizoensstart van het BK Rallycross. En als de inschrijflijst een trend aangeeft voor 2015 ziet het er ook dit jaar niet slecht uit voor het Belgisch kampioenschap. Zo’n 80 rijders en rijdsters prijken op de uitgegeven lijst.

Daarbij is alweer een hoofdrol weggelegd voor de Supernationals min en plus 2 liter. De doorstroom vanuit VAS of Opendeur zet zich verder door, getuige daarvan namen als Yves Teelen, Stephanie Van Lingen en Michaël Vliers. Maar ook noteren we “vers bloed” bij de klasse Super1600 waar Pascal Roumans de rangen komt vervoegen met zijn Ford Fiesta die we afgelopen in maagdelijk wit zagen rijden in de regionale wedstrijden.

BD__Leader1

Favorieten naar voor schuiven is altijd moeilijk voor aanvang van het seizoen maar samen met u overlopen we toch even de diverse klassen. Daarbij vermelden we nog dat de klasse Touringcars  op zich niet meer bestaat en dat de wagens worden onderverdeeld in de klasse Supernationals onder 2000cc. In de klasse Supercars zien we gelukkig meer wagens opduiken dan afgelopen jaar. Onze noorderbuur Ron Snoeck neemt de uitdaging aan om zijn titel te verdedigen tegenover Jochen Coox, vaste BK-klant en verder keert Jos Jansen terug na een WK-avontuur. Verder duikt de ex-Van Mechelen-Subaru terug op met Johnny Verkuringen aan het stuur.  Ook Ronny Scheveneels  is opnieuw van de partij met de VW Scirocco en hopelijk voor de man uit Balen blijft hij dit jaar gespaard van pech. Snoeck krijgt met Marcel Ottink, Wil Teurlings en Jos Kuypers versterking vanuit Nederland.

BD__Nationaal MM Augustus 1448

Davy Van Den Branden kan zich in de klasse Super1600 aan stevige tegenstand verwachten in de jacht op een tweede titel op rij. Dennis Remans kwam afgelopen seizoen net tekort en is zeker op revanche belust. De Peugeot van Bart Stouten liep steeds beter en ook Danny Luyten kreeg steeds meer vertrouwen. Dave Van Beers komt met een nieuwe Clio aan de start nadat de vorige wel erg abrupt de geest gaf en de komst van Pascal Roumans vanuit de VAS-wedstrijden vermeldden we al eerder. Ook de Nederlanders Willem Veltman, Gerjo De Brouwer en Thijs Heezen schreven zich in. Opvallend verder is de naam Joël Strackx met Honda Civic. Strackx reed het vorige jaar nog in de klasse Supernationals.

In de klassen Supernationals favorieten aanwijzen is nog moeilijker, mede door het grote en erg gevarieerde deelnemersveld.

BD__VAS oktober MM 3 007

Onder de 2 liter zal Steven Stessens het erg moeilijk krijgen tegen kleppers als Martijn Vanhove die weer meer ervaring heeft opgebouwd met zijn BMW 1M. Ook Jef Mertens, Pedro Cokelaere en Yves Teelen zijn maar enkele van de namen die we niet uit het oog mogen verliezen.

BD__BK Finale MM 2 616

Boven de 2 liter verwachten we zeker het trio Luc Maris, Kristof Bex en Steve Volders opnieuw vooraan. Marc Vandenbergh zegt de Seat Ibiza waarmee hij jarenlang vooraan streed in de lichtste Supernationals-klasse vaarwel en zal aantreden met een Mercedes 190 E. Kristof Tauwenberg kocht de Volvo C30 van Filip Baelus. De Let Igors Gabecs  zorgt voor een “exotisch” tintje in deze klasse.

Timing:

Zaterdag:
17-18uur vrije training nationaal

Zondag:
9.00-10.30uur vrije training
10.45uur eerste reeks
12.45uur tweede reeks
14.00uur derde reeks
16.00uur aanvang halve finales