PR: Van Den Branden Motorsport start het seizoen met ambitie !

Aanstaande zondag gaat op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen het Belgisch kampioenschap rallycross van start.

Het Belgisch kampioenschap bestaat dit jaar uit 5 wedstrijden waarvan er 4 op het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen en 1 op het Jules Tacheny circuit te Mettet. Op dit circuit vindt op 16-17 mei ook het hoogtepunt van de Belgische rallycross plaats met een manche voor het Wereld en Europees kampioenschap !

20150304_104845

6-voudig Belgisch kampioen, Davy Van Den Branden, komt met de vertrouwde Citroën DS3 S1600 aan de start in de Super 1600 klasse. Het hoofddoel voor dit seizoen is uiteraard de Belgische titel verdedigen.  De kampioenen auto van vorig jaar werd deze winter volledig ontleed en vooral aan de ophanging werden enkele aanpassingen gedaan.

2015 is voor het VDB – Motorsport team  het 20e jaar op rij dat het aan de start komt met een Citroën ! Vader Etienne kwam in 1995 voor het eerst met een Citroën AX GTI aan de start. Davy nam over met de Citroën AX GTI om vervolgens zijn carrière verder te zetten met een Citroën Saxo, C2 en nu de DS3.

20150304_104727

Naast het Belgisch kampioenschap heeft het team de ambitie om een volledig Europees kampioenschap te rijden. Deze 7 wedstrijden worden samen met het officiële FIA Wereldkampioenschap verreden. Het is een grote eer, mede door onze partners, deze zeer mooie campagne te rijden. Deze hoogstaande wedstrijden, die georganiseerd worden door promotor IMG, genieten veel persbelangstelling en massale toeschouwers aantallen. Meestrijden met de Europese top zal door budgettaire middelen moeilijk worden maar in ideale omstandigheden moet een plaats tussen de subtoppers met bijhorende semi-finale mogelijk zijn.

Voor dit mooie programma wil Davy en zijn team de huidige sponsors (Quality Stocklots, Beta oils, Alremko Temse, New Caen Rallysport, Proflex suspension, digital-design, Alcatel lucent, JPR indoorkarting en Gar-Car Vincke Belsele) bedanken !!

Back to top button