VAS Rallycross opent rallycross-seizoen 2015

De regionale rijders openden op zaterdag 7 maart het rallycross-seizoen in België. Dat gebeurde zelfs met een nationaal tintje, want haast traditioneel werd het aantal reguliere VAS-rijders aangevuld met enkele nationale rijders die al even wilden proefdraaien. Die nationale rijders kregen een aparte onderverdeling en maakten er net als de VAS-collega’s een leuke eerste wedstrijd voor 2015 van.

In de promo-klasse was Astra-rijder Dirk Mooren de snelste van het pak gevolgd door Guy Vrachten en Bram Olefs. Davy Van Ratingen was dan weer goed voor winst in de categorie min 1600, gevolgd door Ben Lenaerts en Pieter-Jan Willekens (promo kampioen 2014). In de klasse plus 1600 zagen we Jonas Kemps als eerste over de finish-lijn komen en daarmee zet Kemps meteen zijn ambitie in de verf om zichzelf als kampioen op te volgen. Maarten Smeets greep de tweede plek voor Colla Schrooten.

De regionale piloten schreven op 7 maart ook geschiedenis in het VAS-rallycross, want voor de eerste maal werd de joker-sectie ook door hen gebruikt.

BD__2015 VAS Maart MM 732
Plus 1600 ontpopte zich als een waar BMW-festival met Jonas Kemps als primus
BD__2015 VAS Maart MM 665
Willekens, promo-kampioen 2014, meteen goed voor het podium in min 1600