BRX: Coox pakt de volle buit!

Het BK Rallycross is zondag 8 maart alvast goed gestart onder een stralend lentezonnetje en heel wat toeschouwers genoten van het geboden spektakel. Jammer genoeg valt zoals elk seizoen de eerste wedstrijd net iets te vroeg voor sommige rijders. Zo viel onder de afwezigen onder meer de namen van Jos Kuypers en Johnny Verkuringen te noteren. Wèl aanwezig bij de Supercars was Ron Snoeck die jammer genoeg al vroeg forfait moest geven nog voor de wedstrijddag echt begon.

Vijf Supercars resteerden nog en van dat vijftal toonde Jos Jansen zich de snelste in reeks één, net voor Jochen Coox die op de valreep de Scirocco klaar kreeg. De tweede reeks was het Coox die het snelste weg kwam, maar na het spel van de joker-sectie was het Jansen die toch weer de heat op zijn naam schreef. Achter het Belgisch duo versloegen de Nederlanders Wil Teurlings en Marcel Ottink Ronny Scheveneels. Coox en Jansen kregen in reeks drie één na één met pech af te rekenen, Ottink profiteerde optimaal en won de heat voor Teurlings en Scheveneels. Coox en Jansen stonden er wel opnieuw in de finale. Jansen kwam vanop pole minder snel weg dan Coox met de Scirocco. Na het starttumult waren Ronny Scheveneels en Wil Teurlings vrij snel uitgeschakeld en vooraan kon Coox haast onbedreigd naar de overwinning rijden. Jansen werd verdienstelijk tweede voor Marcel Ottink.

8T6I5780

In Super1600 zette regerend kampioen Davy Van Den Branden de eerste besttijd neer, gevolgd door Bart Stouten. Dennis Remans werd een ronde opgehouden door Willem Veltman die in zijn eerste heat het hele pak verraste. Davy Van Den Branden en Dennis Remans stonden de volgende heat tegen elkaar en in dat duel toonde Davy Van Den Branden zich de beste. In reeks drie liet Davy, dan al zeker van de pole in halve finale één, de anderen gaan. Van Den Branden was het hele pak ook in de finale te snel af en snelde naar volle puntenwinst voor Dennis Remans en Bart Stouten, die zich bijna helemaal verslikte in de joker.

8T6I5743

De Supernationals waren het talrijkst aanwezig.

Onder de 2 liter was het nummer één van vorig jaar, Steven Stessens, snelst in reeks één voor Jos Sterkens met zijn Touringcar. Zoals vermeld werden die Touringcars opgenomen in deze klasse. Pedro Cokelaere is er opnieuw bij, en dat heeft de concurrentie gemerkt, nadat Cokelaere het beste voor de dag kwam in de tweede manche. Achter hem volgde dan Martijn Vanhove, die afgelopen winter onder meer aan de gewichtsverdeling van de BMW heeft gewerkt, zo vertrouwde hij ons toe. Afwisseling troef in deze klasse, want Yves Teelen was dan weer de snelste in reeks drie en Stessens werd tweede. Voor die laatste was dat genoeg voor de pole in zijn halve finale. Sterkens, tweede geklasseerd na drie reeksen veroverde de pole in de andere halve finale. Kampioen Steven Stessens bevestigde zijn status en was de beste in deze openingsronde voor Yves Teelen, VAS-kampioen min 1600. Kurt Lambers reed naar een mooie derde plek na de hele dag strijd te hebben geleverd in de voorste gelederen.

_RX17068

Razend spannend was het in de zwaarste klasse Supernationals waar Steve Volders in de eerste reeks Luc Maris met 11 honderdste voorbleef. In de tweede reeks was Kristof Bex het snelste voor de Escort van Volders. Maris volgde op drie. Daarmee lijkt de trend weer gezet met een driestrijd Bex-Volders-Maris. Hoewel onder meer Danny De Beuckelaer met zijn kleine Corsa in de start van reeks twee gelijke tred hield met Kristof Bex in de imposante Volvo. Bex was ook het snelst in de volgende manche, twee besttijden dus en goed voor de pole in de eerste halve finale terwijl Volders op dezelfde plek stond, maar dan in de andere halve finale. In de ultieme finale stond er geen maat op Steve Volders. Volders profiteerde van het duel om plek twee achter hem en bleef wegrijden van het tweetal Bex-Maris die ook in die volgorde over de eindmeet kwamen.

_RX17500

De volgende wedstrijd om het BK wordt verreden in Mettet op 22 maart.