Jos Jansen op WK-ervaring

Jos Jansen is terug van weggeweest in het BK. Na een jaartje geproefd te hebben van top-rallycross in het Wereldkampioenschap is de Limburgse drukker helemaal terug voor een vol BK-jaar, aangevuld met de Rallycross Challenge.

We vonden na de reeksen een zichtbaar ontspannen Jos Jansen terug in de paddock en zelfs een opgave in de derde en laatste reeks kon de pret niet drukken. Een servodarm bleek lek en dat resulteerde in die reeks in een rookpluim die erger leek dan het was. Jansen had alle reden om te glunderen want daarvoor had Jansen vrijwel foutloos twee snelste tijden op de tabellen gezet. De hele dag vormde de Focus-rijder een bedreiging voor Jochen Coox met zijn heropgebouwde Volkswagen Scirocco, en dat kon het aanwezige publiek best smaken. Jammer genoeg viel erg vroeg in het weekend Ron Snoeck al weg, want die had er vertrouwen in om onze landgenoten het vuur aan de schenen te leggen.

MM_Maart_2015_2015 BK RX maart MM part2 513

In de finale, waar het dan ècht om de overwinning ging, lukte de start niet en moest Jansen het onderspit delven toen Coox wegsnelde. Kleine foutjes zorgden er daarna voor dat een tweede plaats op dat ogenblik het hoogst haalbare werd. Toch belooft dat veel goeds voor het vervolg van het seizoen.

MM_Maart_2015_2015 BK RX maart MM part2 889

Jos toonde zich achteraf ook erg tevreden, zo getuigt ook de reactie in het persbericht van JJ Racing:
 “Na de technische problemen in de aanloop naar de eerste BK manche was het toch bang afwachten of alles in orde zou zijn. Ik vertrouwde zoals steeds op mijn mechaniekers dat ze alles op tijd klaar zouden krijgen. Tijdens de vrije training leek alles in orde te zijn en na een mooie overwinning in de eerste heat was er toch opluchting bij het ganse team. In de tweede heat kon ik na een goede jokerstrategie alsnog Jochen Coox passeren en opnieuw een heat overwinning pakken. Na deze tweede heat was ik dus al zeker van de polepositie voor de A-finale. Om het goede gevoel te bewaren ging ik alsnog van start in de derde heat. Ook hierin leek ik op weg naar de overwinning tot in de derde ronde een servoleiding lossprong. In de finale was de reactie in de start goed, maar bij het opschakelen kon ik Coox niet bij houden, en ging zo als tweede naar de “Spinnekop”. Het tempo was goed en ik had ook het gevoel dat het nog kon lukken, maar een paar kleine foutjes waren er te veel aan om nog voor de overwinning te strijden. Uiteindelijk ben ik ook wel heel tevreden over het weekend en onze tweede plaats. Enkel de kers op de taart ontbrak. Maar ikzelf en ook de vele supporters hadden blijkbaar genoten van het geleverde spektakel en dat is toch het belangrijkste.”

(bron quote: persbericht JJ Racing)