Martijn Vanhove: “Ik ging voor de eerste plaats”

Een tweede tijd in reeks twee toonde het potentieel van de combinatie Martijn Vanhove – BMW 1M. Na drie heats stond Vanhove als zesde geklasseerd in de drukbevolkte klasse Supernationals -2000 cc. Dat de top aan elkaar gewaagd was werd bewezen door het feit dat drie verschillende piloten een snelste tijd lieten noteren.

Een pak meer piloten dan finaleplaatsen resulteert altijd in een strijd die soms op het randje wordt uitgevochten. En dat was afgelopen weekend niet anders. Verder werd je bij het minste foutje teruggeslagen. Altijd lag er wel een concurrent op de loer.  Via een derde plaats in de eerste halve finale kon Martijn Vanhove de finale bereiken. En daar liep het met uitzicht op een podium even mis, resultaat: een vierde stek net na Kurt Lambers. We peilden dan ook even naar een reactie bij de BMW-rijder, tot half vorig seizoen onderweg met een Toyota MR.

_RX16774

“Door te vroeg op het gas te gaan boven op de Duivelsberg kwam mijn auto aan de buitenkant van de baan uit waar er totaal geen grip meer was. Ik kon mijn wagen dan ook maar net uit de vangrails houden en moest noodgedwongen als vierde aansluiten. Jammer natuurlijk want ik ging voor de eerste plaats. Misschien net dat tikkeltje ervaring in de BMW wat ik daar nog miste.”