Dave Van Beers tevreden over debuut nieuwe Clio

Afgelopen zondag kon Dave Van Beers de splinternieuwe Clio MK III laten debuteren zonder echt grote problemen. Van Beers toonde zich dan ook erg tevreden en was vooral in zijn nopjes over de kopstart die hem onmiddellijk in de eerste reeks lukte. Geen sinecure, want de Super1600-klasse haalt een hoog niveau waarbij de waardeverhoudingen van het veld dan nog eens dicht bij elkaar liggen.

Cijfers zeggen niet altijd alles. In drie reeksen reed van Beers achtereenvolgens naar een zesde, vierde en vijfde tijd. Toch blikt Dave Van Beers erg tevreden terug naar de seizoensopener en naar de opvolger van de Clio MK II die vorig jaar abrupt de geest gaf. De eerste van 5 BK-wedstrijden was goed voor een vijfde plaats algemeen.

MM_Maart_2015_2015 BK RX maart MM part2 354

Dave gaf ons het relaas van de eerste wedstrijddag van de prachtige Renault Clio MK III:
“Ik ben héél tevreden over de nieuwe Clio. Die heeft een goeie wegligging en dat was meteen duidelijk vanaf de eerste meters. En het starten kan de nieuwe Clio ook zo goed als de vorige, het bewijs de eerste start die meteen een kopstart was. We hebben geen grote problemen gehad. De bevestiging van de ophanging achteraan was een beetje zwak en dat hebben we versterkt na de tweede reeks. Het grootste probleem de hele zondag waren de remmen. De vorige Clio had een veel kortere remafstand. Aan dat euvel gaan we nog werken tegen de volgende wedstrijd in Mettet. Mijn vader heeft een super goede auto gebouwd! Ik was dan ook echt tevreden met  de nieuwe wagen en ook met het behaalde resultaat.”

MM_Maart_2015_2015 BK RX maart MM part2 1048