Maris terug van de partij in Mettet!

Luc Maris behaalde tijdens de openingswedstrijd op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen een derde plaats, achter Steve Volders en Kristof Bex. Na afloop van de wedstrijd verscheen er op de Facebookpagina van zoon Steven al snel een bericht dat de motor van de Volvo het begeven had en dat het seizoen voorbij was.

Nu, ruim een week later, spraken wij met Steven Maris over de problemen met de krachtbron en de kansen van vader Luc om aan de start te verschijnen in Mettet aanstaande zondag.

_RX16179

“Na de derde reeks kwamen de eerste problemen met de motor aan het licht. We zagen dat hij koelwater naar buiten begon te duwen. In de semi-finale hebben we het rustig aan gedaan om hopelijk tot in de finale te geraken. In de finale ging het plots mis en liep de temperatuur van de motor erg hoog op.”

_RX17400

“De motor is er vorige maandag al direct uitgehaald en dinsdag vertrokken naar Motordesign Sweden. Daar is hij hersteld en komt deze week terug. Alles zou dus in orde moeten zijn voor Mettet. Verder hebben we nog wat aanpassingen gedaan aan de koeling, want als je op het uiterste rijdt telt echt elke kilo. Wij dachten dat het nog wel zou meevallen maar bleek echt wel een verschil in bochtensnelheid. Als alles meezit zullen we de Volvo aan de start krijgen voor Mettet. Dit is echt een circuit voor mijn pa (Luc) en we zullen onze huid duur gaan verkopen!”, aldus Steven Maris.