BK Mettet in voorbereiding van het WK

Aanstaande zondag is Mettet (circuit Jules Tacheny) al aan de beurt voor de tweede wedstrijd meetellende voor het Belgisch kampioenschap Rallycross alvorens het BK een verplichte lentepauze moet inlassen. Pas in juli is er immers de derde wedstrijd in Maasmechelen.

Het BK start dit jaar wel erg snel en voor een aantal teams en rijders is het wellicht al alle hens aan dek om zo vroeg in het seizoen de voeling met de top niet te verliezen. Immers, het BK bestaat uit vijf wedstrijden en na het vallen van de laatste zwart-wit geblokte vlag in Mettet is het kampioenschap al bijna halfweg.

Bij de Supercars is het uitkijken of het tweetal Jansen-Coox , die de vorige wedstrijd de anderen overheersten, dit keer gezelschap krijgt. Misschien wel van Koen Pauwels of de Fransman Guy Moreton? Die laatste komt met een Citroen DS3, een divisie 3-wagen uit het Franse kampioenschap en dat is dan meteen een primeur in onze competitie. Want sinds dit jaar zijn deze wagens inderdaad toegelaten in het BK voor Supercars.

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

Het is in de klasse Super1600 nog even afwachten of de Deen Ulrik Linnemann alles tijdig in orde krijgt om mee aan de start te komen. Dat doet hij dan in voorbereiding van het EK bij IMG. De BK-tenoren kunnen zich dan meteen meten met één van de toppers in het EK Super1600. Dennis Remans zal op revanche belust zijn om Davy Van Den Branden, winnaar van de opener begin maart, niet te ver te laten weglopen. Ook wordt Danny Luyten opnieuw aan de start verwacht en de meeste andere rijders die ook deelnamen aan de eerste wedstrijd prijken opnieuw op de deelnemerslijst. Enkel Willem Veltman moet na een polsoperatie forfait geven.

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

Het is een traditie ondertussen, de stevigste strijd om een finaleplaats wordt in de beide Supernationals-klassen gevoerd.
In de klasse boven 2 liter gaf Steve Volders iedereen het nakijken, maar vorig jaar al toonde Luc Maris dat zijn Volvo 242 zich in zijn sas voelt op het Waalse circuit. Ook Kristof Bex mag men nooit uit het oog verliezen. In het middenveld ruilt Mandy Kasse haar BMW voor de Touringcars-Fiesta. Dat doet ze met het oog op het WK in mei. Verder heeft de Nederlandse amazone nog enkele IMG-wedstrijden op haar kalender gezet.
Steven Stessens won de eerste wedstrijd in Maasmechelen niet zonder slag of stoot en Martijn Vanhove, Kurt Lambers, Pedro Cokelaere zijn maar enkele namen die Stessens het winnen willen beletten.

World Rallycross Championship 2014, round 6, Belgium, Circuit Jules Tacheny, Mettet, RallycrossRX

De eerste wagens zullen omstreeks 9.00uur hun trainingssessie aanvatten en omstreeks 11.00uur is er de start van de eerste reeks, terwijl de (halve) finales beginnen vanaf 16.00uur.

Back to top button