Unsere Deutschen Freunde….

Voor het tweede opeenvolgende jaar zien we de naam van de Duitser Bjorn Barkhoff aan de start verschijnen van het Belgische kampioenschap. Tijd om eens een woordje te wisselen met de sympathieke Duitser.

Voor het tweede jaar op rij start je in het Belgische kampioenschap, kun je uitleggen wat je aantrekt om in België te rijden?

“Het Belgische kampioenschap bevalt ons uitermate goed. In onze ogen is het, na het Wereldkampioenschap en Europees Kampioenschap, het sterkst bezette kampioenschap. Daarnaast zijn de wedstrijden voor ons ook nog relatief goed te overbruggen qua reizen. De diverse klassen zijn goed gevuld, het niveau ligt erg hoog en de wagens zijn tot in de puntjes afgewerkt. Verder zijn we vanaf dag 1 uitermate goed ontvangen in België. Een goede combinatie!”

_RX15907

Wat vind je van de omloop in Mettet waar komende zondag de tweede ronde van het Belgisch Kampioenschap wordt verreden?

“De omloop in Mettet vind ik behoorlijk interessant en uitdagend. Je krijgt 2 jumps per ronde voor je kiezen en dat geeft toch wel een echte kick. Vorig jaar, toen we er voor het eerst reden, moest ik erg wennen aan jumps want dit kom je tenslotte niet zo heel vaak tegen op onze circuits. Ik was toen ook bang om de auto te beschadigen omdat met name de tweede jump toch wel erg pittig was. Per saldo is het een fantastisch circuit en een echte aanwinst voor onze sport! Ik hoop dat we het pechduiveltje komend weekend in Duitsland laten en dat we een mooi weekend tegemoet gaan!”

Back to top button