Bex vliegt naar de zege!

Gisteren werd, onder koude maar droge omstandigheden, de tweede ronde van het Belgische Rallycross Kampioenschap verreden op het circuit Jules Tacheny in Mettet.

Nadat Kristof Bex in Maasmechelen enkele kleine steekjes had laten vallen was hij nu gebrand op revanche. De verwachting was dat de strijd om de dagzege opnieuw zou gaan tussen het drietal Volders, Maris en Bex. Na drie reeksen bleek niets minder waar. Genoemd trio kwalificeerde zich in de top-4 van het tussenklassement. Enkel Filip Vanderheijden wist roet in het eten te gooien door na 2 reeksen de tweede plek algemeen op te eisen. Een vierde plek viel ten deel aan Bex.

_RX27888

“De omloop is echt fenomenaal! Niks dan lof voor de mensen die hier wekenlang voor deze wedstrijd gewerkt hebben om het circuit in orde te krijgen. Het weghalen van de jump is perfect en minder belastend voor de wagens. Door de kerbstones gaat het een stuk vlotter. De kwalificatiereeksen gingen goed, op de derde reeks na…. ik kreeg een flinke terugslag van mijn stuur waardoor ik nu mijn hand heb moeten intapen. We zullen zien wat we in de finales kunnen bereiken.”, aldus Bex.

_RX28519

Bex wist zijn semi-finale te winnen en hierdoor door te stoten naar de grote finale. In de andere halve finale moest titelverdediger Luc Maris vroegtijdig de handdoek in de ring gooien.
In de finale was het Bex op pole position met naast zich Volders en Vangeneugden. Leysen, Hermans, Vaesen, Thijs en Sleeckx completeerden de grid.

_RX28980

Bij de start van de finale was het de groene Volvo die er als een haas vandoor ging. Bex wist snel een ruime voorsprong te creëren zodat ook het verplichte ommetje door de jokersectie slechts een formaliteit was. Bex ziet als eerste het zwart/wit-geblokt en wint de wedstrijd voor Steve Volders en Davy Leysen. In de stand om het kampioenschap staan Volders en Bex puntgelijk met beiden 37 punten.

Na afloop spraken we met Bex: “Deze overwinning voelt super en ik ben er natuurlijk uitermate content mee! Het klinkt heel cliché maar zonder mijn team zou  dit alles niet mogelijk zijn. Bedankt mannen! Na de derde reeks had ik nog even schrik omdat ik een flinke terugslag kreeg van mijn stuur. Toen moesten er nog twee finales gereden worden… het was pijnlijk maar de 20 punten maken heel veel goed!”

_RX29053

Back to top button