Podiumplek voor Danny Luyten!

Nadat Danny Luyten gedurende de eerste wedstrijd in Maasmechelen nog voor aanvang van de wedstrijd de handdoek in de ring moest gooien vanwege problemen met de hydraulische pomp in de sequentiele versnellingsbak, keek de Limburger nu uit naar een goed resultaat op de omloop van het Wereldkampioenschap in Mettet.

Niet enkel de bekende toppers stonden aan de start op het circuit Jules Tacheny, maar ook de Deen Ulrik Linnemann kwam zijn Peugeot 208 testen voor de wedstrijd in mei. Helaas moest de Deen zijn Peugeot na de eerste reeks in de paddock achterlaten met technische problemen.

_RX28189

Na de 3 kwalificatiereeksen wist Luyten  zich op een vierde plek te kwalificeren, mede door een mooie tweede tijd in de derde reeks. Bij de start van de finale waren het Van den Branden, Heezen en Stouten die het veld aanvoerden en enkele meters los wisten te komen. Vrij snel in de finale kwam er een schrapend geluid onder de Yaris vandaan, een losgekomen radiator zorgde ervoor dat er vaart geminderd moest worden. Van den Branden ging aan de haal met de overwinning, gevolgd door Stouten. Achter dit duo wist Danny Luyten het podium te completeren, vlak voor Dave van Beers die het grootste gedeelte van de dag zonder tweede versnelling moest rijden.

_RX28960

“Na de training was de goede moed even ver te zoeken. De problemen die we in Maasmechelen hadden waren niet opgelost na de uitgevoerde herstellingen. Met de nodige onzekerheid zijn we gestart in de eerste reeks en daar ging het gelijk mis in de eerste bocht. Ik zag even sterretjes. Na de herstart nam ik iets te enthousiast de jump waardoor de radiatorsteun en de stabibar schade opliepen. In de finale ging ik goed van start maar al vrij snel kwam de radiator los. Om grotere schade te voorkomen heb ik geopteerd om rustig aan te doen om zo nog een derde plaats zeker te stellen. Al met al ben ik heel tevreden met het resultaat en kijk ik alvast uit naar de manche voor het WK in mei, waar ik opnieuw voor de jump van het jaar zal gaan (lach).”, aldus Luyten.

_RX28687