Linnemann: “The new Frida is stunning!”

Gedurende de tweede wedstrijd van het Belgische kampioenschap Rallycross te Mettet kwam de Deen Ulrik Linnemann testen voor zijn Europese campagne.

Aangezien in Mettet de tweede ronde voor het Europese kampioenschap zal plaatsvinden was dit voor Linnemann een ideale situatie om zijn Peugeot 208 te testen alsook de vernieuwingen aan het Circuit Jules Tacheny. Tot kort voor het weekend was het onzeker of de jonge Deen zijn wagen tijdig klaar zou krijgen voor de wedstrijd op Belgische bodem.

_RX28152

Vrijdagavond ontvingen wij het bericht uit Denemarken dat Linnemann met zijn team onderweg was richting België. Er moesten nog wat kleine dingen aan de wagen gedaan worden maar men koos ervoor om dit zaterdag in de paddock van Mettet te doen.

8T6I6005

Over de wedstrijd van Linnemann kunnen we kort zijn. De Peugeot reed de vrije training en domineerde de eerste reeks, daarna sloeg het pechduiveltje toe. Gebroken aandrijfassen zorgden ervoor dat er niet verder getest kon worden. Toch kijkt Linnemann tevreden terug op het uitstapje in Mettet.

_RX28403

“It all started with building the car from zero in just one and a half week. My team and myself work full throttle to get the car ready in time. Some nights i only got 2-4 hours sleep. When we finally were ready to leave the startengine in our bus was broken, so we had to fix the bus too. We came te Belgium to test some big changes to “Frida” and i’m really glad we did it! We have so much more traction in the new version of “Frida”, and i think that might be the reason the drive-shafts broke. The changes to the track are also amazing! It is much more a real Rallycross-track now. The jump was terrible last year and caused a lot of damage to all of us. It’s perfect now without the jump and there is more gravel now! I’m really looking forward to come back to Mettet in May!”, says Ulrik.

Back to top button