MDK BLOG: Countdown….

Met nog een kleine 3 weken te gaan tot de opening van het nieuwe seizoen van het Wereldkampioenschap Rallycross, spraken wij van RX-inside exclusief met Michael de Keersmaecker. We spraken onder andere met hem over de voorbereiding op het nieuwe seizoen, de gezamenlijke hobby met zijn dochter Juna-Jane en over het feit hoe MdK zijn lichaam in vorm brengt voor het aanstaande seizoen.

“De wedstrijd van Portugal komt dichter en dichter. Op dit moment hebben we vertraging opgelopen met de bouw van de wagen door bepaalde interpretatie van het reglement. We zullen zien hoever we geraken, ik zou ook graag wat meters gereden willen hebben alvorens een 2.000 kilometer trip te maken naar Montalegre. Het zou zonde zijn als je die hele verplaatsing maakt en de wagen vertoond vervolgens veel kinderziektes. Op dat moment kun je beter opteren om ergens een aantal dagen te gaan testen en de Fiesta op punt te zetten.”

mdk_fiets

“Qua conditie en fitheid zit het wel dik in orde. Momenteel heb ik het erg druk met ons evenement “Ischgl comes to Belgium”, maar ik probeer zeker 2 a 3 keer per week tijd vrij te maken om te sporten. Veelal is dit een tocht met de mountainbike, maar ook een rondje hardlopen staat vaak genoeg op het programma. Die 4 of 5 rondjes Rallycross zullen absoluut geen problemen opleveren. Ik zal nu zelfs de fitheid hebben om een 24-uurs wedstrijd te doen al zullen de laatste uurtjes dan op karakter gaan (lach).”

foto 1

“Verder ben ik regelmatig op pad met Juna-Jane. In 2014 is ze een beetje begonnen met pony rijden. Ze is pas 9 jaar maar nu al het gedrag van een tiener, heerlijk! Ik vind het geweldig om met haar op pad te gaan. Binnenkort heeft ze deel 2 van een bekwaamheidstoets en dan mag ze gaan deelnemen aan heuse dressuren. Ze springt nu al met haar pony over balkjes van 50 centimeter en ze heeft het echt naar haar zin!”

Dit was dan de allereerste blog van Michael de Keersmaecker, exclusief op rx-inside.be. Wij zullen Michael op de voet volgen op zowel onze website als ook op onze Facebookpagina. Wij wensen MdK veel succes voor zijn eerste meters met de nieuwe wagen!

 

Back to top button