Wederom een einde in mineur voor Jos Jansen

Afgelopen weekend verscheen Jos Jansen aan de start voor de tweede ronde van het Brits Rallycross Kampioenschap. In Lydden Hill, de bakermat van de Rallycross, stonden maar liefst 13 supercars ingeschreven.

Onder koude maar zonnige en droge omstandigheden was het Jos Jansen die in de reeksen twee keer een vierde tijd wist te klokken. Een knappe prestatie tussen kleppers als Procter, Scott, O’Donovan, Godfrey en Doran. Enkel in de derde reeks kende de drukker uit Hoeselt problemen met zijn doorgaans betrouwbare Ford Focus. Een gebroken aandrijfas verhinderde een mooie tijd in de derde reeks. Het team van Jansen wist de Focus echter weer in topconditie aan de start te krijgen voor de grote finale.

IMG_0002

Voor de grote finale stonden maar liefst 10 supercars op de Engelse grid. Op de eerste rij waren het Godfrey, Scott en O’Donovan. Op de tweede rij stonden Procter en Flaherty. De derde rij was voor Doran, Grant en Jos Jansen. De grid werd afgesloten door Mundy en Harris.

IMG_0031

Bij het startsein van de grote finale stevenden de 10 supercars af op de eerste rechtse. O’Donovan en Jansen besloten gelijk hun verplichte ommetje te maken. In de eerste bocht was het echter Mark Flaherty en Kevin Procter die samen de vangrails in gingen. Code rood, de wedstrijd werd (voor de tweede keer) stil gelegd. Het merendeel van het veld besloot voor de pre-start te wachten alvorens het signaal kwam dat opnieuw opgesteld mocht worden. Jansen besloot O’Donovan te volgen richting paddock, niet wetende dat de witte/groene Focus een technisch probleem had en gedwongen de paddock moest opzoeken. Resultaat: Jos Jansen mocht niet meer deelnemer aan de rerun. Einde wedstrijd. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Andy Scott.

IMG_0080

De volgende wedstrijd voor Jos Jansen zal volgende maand zijn in het Franse Essay, waar oorspronkelijk de openingsmanche van de Rallycross Challenge Europe gepland stond. Jansen wil deze wedstrijd nu benutten als testmogelijkheid.

Foto’s met dank aan Marc Mas.