Misyulya: “I only go Supercars when I feel ready to do so”

De eerste wedstrijd van het NK 2015 te Valkenswaard kreeg met de Rus Nikita Misyulya een extra EK-tintje. De runner-up van het FIA EK Rallycross 2014  zal voor het tweede jaar op rij aan de slag gaan in de klasse Super1600 met een Skoda Fabia uit de renstal van Volland Racing.

Vorig jaar moest hij de titel laten aan zijn teamgenoot Sergey Zagumennov en ook tijdens ons gesprek na afloop van de NK-opener bleek de Rus de bescheidenheid zelve wanneer het woord “titel” werd uitgesproken.

8T6I6286

Ons gesprek (in het Engels) kwam eerder moeizaam op gang maar enkele minuutjes verder was er geen houden meer aan en bleef de sympathieke en ambitieuze jonge rijder doorpraten.
Op de vraag wie hij als voornaamste tegenstanders ziet komt als één van de eerste namen Ulrik Linnemann naar boven en verder is binnen zijn eigen team geen spoor meer te bekennen van Sergei Zagumennov:
“In ons team denk ik aan de Hongaar Szabo (nieuwkomer Volland), maar ook Saluri (Set Promotion) en de tegenstand vanuit Frankrijk is ook niet te onderschatten met Andréa Dubourg. Met die Dubourg had ik het vorig jaar in Lohéac al aan de stok. In de laatste bocht zette hij de deur open waar ik dan ook in dook, maar daarvoor werd ik gediskwalificeerd.”

szabo

Aan de titel denkt Misyulya dus nog lang niet, ook niet na een geslaagde test in Valkenswaard.
Verder bleek Misyulya ook al een RXLite te hebben uitgeprobeerd: “Ik testte afgelopen jaar zo’n RXLite maar dan vind ik de Super1600 een betere leerschool en dat is echt racen. Zo’n RXLite lijkt me toch te duur voor wat het is.” En zijn er op termijn Supercar-ambities?: “In een Supercar stap ik pas als ik voel dat ik het racen voldoende onder de knie heb. Een timing plak ik daar dus niet op, ik moet me daar helemaal klaar voor voelen”.

_LR19448

Voor de Rus begint het EK 2015 tijdens het weekend van 25 en 26 april in het Portugese Montalegre en daarna zal Nikita met Skoda in Mettet aan het werk te zien zijn.