NLRX: Bex oppermachtig!

Zondag 12 april werd tijdens een zonovergoten lentedag de eerste wedstrijd op het Eurocircuit te Valkenswaard afgewerkt. De eerste van 4 wedstrijden tellende voor het NK op het circuit met een rijke rallycross-traditie.

Bij gebrek aan Supercars was de klasse Supernationals plus 2000cc zowat de hoofdact. Daar heerste Bex in de reeksen maar in de laatste finale van de dag was Steve Volders het beste weg. Na het spel van de jokerronde was het alsnog Kristof Bex die de volle puntenpot achter zijn naam mocht schrijven. Volders volgde op een halve seconde en Filip Vanderheijden completeerde het podium.

_LR10294

De Supernationals onder 2000cc kreeg met Marc Vleeschouwers een verrassende winnaar nadat Martijn Vanhove duidelijk problemen had met de wegligging van zijn BMW. Vanhove die in eerste instantie nog de leiding wist te nemen, moest zowel Vleeschouwers als ook De Decker laten passeren.

_LR10253

Slechts 4 wagens kwamen opdagen in de klasse Super1600, waardoor er enkel voor de eer werd gereden. De Rus Nikita Misyulya kwam testen voor zijn Europese campagne die binnenkort van start gaat. In de eerste en tweede reeks kon Peter van de Wege nog heel goed partij bieden maar in de finale won Misyulya met sprekend gemak voor Peter Van De Wege. Willem Veltman werd derde.

_LR19813