WK jaargang twee start in Portugal

Montalegre opent komend weekend net als vorig jaar de WK-debatten. Naast het WK voor Supercars is er ook de opener van het EK voor Super1600 èn de klasse RX Lites is er aan het werk.
Vanuit RX-inside volgen we voor u van nabij de prestaties van de Belgen en eventuele Nederlanders op die aan het werk zijn in één van de WK/EK-wedstrijden.

In Portugal is Davy Van Den Branden de enige vertegenwoordiger van de lage landen en hij bekijkt de zaken realistisch: “Amusement primeert tijdens de komende EK-campagne maar toch geven we ons nergens op voorhand gewonnen. Zo lijken de weervoorspellingen voor de Portugese manche alvast in mijn voordeel te spreken. Bij regenweer is het PK-verschil minder een handicap.” Davy Van Den Branden mag zich voorbereiden voor een stevige strijd in een klasse die weer erg competitief lijkt met opnieuw een aantal Twingo’s van Set Promotion en een contingent Fabia’s van Volland Racing.

In de klasse Supercars zijn er naast de 18 permanente rijders, recent voorgesteld op de media-dag in Barcelona, ook twee lokale namen: Joaquim Santos met Ford Focus en Mario Barbosa met Citroen DS3. Daarnaast vervoegt ook de Fransman Jean Baptiste Dubourg de rangen. Vorig jaar was regerend kampioen Petter Solberg daar goed voor winst, maar nu is de concurrentie ongetwijfeld nog sterker geworden. Zo is er EKS RX met de Audi’s die het Solberg al een paar keer moeilijk maakten. En wat te denken van Team Peugeot-Hansen en de Volkswagen-teams van Marklund Motorsport en Kristoffersson Motorsport zonder het drietal van OMSE Ford te vergeten? Het wordt vechten voor elke meter!

Zaterdag starten omstreeks de middag de eerste trainingen en de finales beginnen zondagnamiddag.

Foto: ERC24.com/JKR

Back to top button