“Wat een kick tussen deze toppers!”

Dit weekend wordt in het Portugese Montalegre de openingsronde van het Wereldkampioenschap Rallycross verreden. Tevens is dit voor de klasse S1600 de opening van de Europese campagne.

Leider in het Belgische Rallycross Kampioenschap Davy van den Branden neemt het in Portugal op tegen de Europese toppers. Vandaag reed men, in kletsnatte omstandigheden, bij de S1600 reeds 3 reeksen. Morgen volgt de vierde reeks en de finales. Van den Branden staat na dag 1 op een zeer verdienstelijke 13e plaats algemeen. Zojuist spraken wij met Davy over zijn eerste kennismaking met de Portugese omloop en over zijn ervaringen van vandaag.

“Vanochtend in de vrije training was het zaak om het circuit onder de knie te krijgen want het was mijn eerste kennismaking met deze omloop. Hier zag je al gelijk het verschil met de anderen. Die mannen hebben hier een pak meer ervaring dan mij. Gelukkig waren de weergoden me goed gezind want het heeft de hele dag non-stop geregend. In de eerste reeks stond ik met Linnemann en Smetana op de grid. Vooraf was het plan om aan te pikken en gelijk de joker te spelen. Smetana besloot ook meteen zijn verplichte meters te maken maar maakte een klein foutje waardoor ik door kon stoten naar plek 2. Uiteindelijk wist de Czech me nog te passeren maar het was een mooie strijd. In de tweede reeks viel de motor stil door een losgekomen kabel aan de ontstekingsmodule. Balen! Achteraf kan me dit misschien een finaleplek kosten.”

dvdb2

“De derde reeks mocht ik opnieuw aantreden tegen Smetana. We reden een goede reeks en ik wist op 1,7 seconde van Smetana te finishen! Uiteindelijk was dit goed voor een 6e tijd! Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe het voelt om op dit podium een 6e tijd te rijden. Echt geweldig! Natuurlijk speelden de weergoden me in de kaart en waren er incidentjes in de andere reeksen, maar uiteindelijk staat mijn naam toch op P6! Echt kicken! We staan nu 13e algemeen na 3 reeksen, slechts op 1 plek van een plaats in de halve finale. We zullen zien hoe het morgen verder gaat, bring it on!”, aldus Davy van den Branden.

┬ę Foto’s: ERC24/JKR