“Met vertrouwen richting Mettet!”

Eerder vandaag stond er voor Davy van den Branden in het Portugese Montalegre nog een kwalificatiereeks op het programma.

Met een 13e plaats algemeen zou het spannend worden of Van den Branden er nog een finaleplaats uit zou weten te slepen. Helaas waren de weergoden hem vandaag niet goed gezind. De vierde kwalificatiereeks werd verreden onder droge omstandigheden waardoor het verschil in PK’s de doorslag gaf.  Toch kan Van den Branden terugkijken op een geslaagde opening van zijn Europese campagne. Wij spraken nog kort even met hem.

“De regen liet me vandaag in de steek waardoor een plek in de finale alleen nog maar zou slinken. Met een 13e plaats algemeen na 4 reeksen ben ik echter zeer content! Uiteindelijk geeft de DNF van gisteren de doorslag. Als we hier een top-12 tijd hadden kunnen rijden hadden we zeker bij de finalisten gezeten. Toch ben ik blij dat ik erbij hoor, ik heb mijn huid duur verkocht en ik kijk met vertrouwen uit naar Mettet waar ik voor eigen volk ALLES zal geven”, aldus Davy.

d1

© foto’s: ERC24.com/JKR

Back to top button