VAS: Regen zorgt voor extra spektakel op Glosso

Afgelopen zondag werd op het Glosso-circuit te Arendonk de 37ste herdenkingsprijs Willy Sneyers verreden. Dat was meteen de tweede wedstrijd tellende voor het VAS (regionale) rallycross. De dag begon droog maar na reeks één zorgden enkele buien voor extra glijwerk en menig rijder of rijdster had plots moeite om de juiste rijweg te volgen. Dat zorgde vaak voor meerdere schuivers en positiewisselingen.

In de promo-klasse C was de winst voor Stefan Thomassen met zijn Corsa voor Dirk Mooren en Bram Olefs.
BD_VAS RX 2015 Glosso 26 april 032
Guy Anthoni (Honda Civic) kon in de klasse A min 1600 dan weer Steven Van Nunspeet achter zich laten en Daniel De Groot maakte er een volledig Honda-podium van.

BD_VAS RX 2015 Glosso 26 april 1327
In de allerlaatste finale van de dag liep het in de klasse B plus 1600 helemaal mis. Terwijl Dieter Van Gorp en Glen Cools konden wegsnellen was er enig tumult bij de achtervolgers (kampioen Jonas Kemps, Wim Severeyns, Bart Eyckens en Nikki Schellingen). Uiteindelijk werd Jonas Kemps nog derde nadat hij via de B-finale nog met moeite een opzettende Kristel Knaepen achter zich wist te houden.

De volgende VAS-wedstrijd vindt plaats op zondag 31 mei, opnieuw op het Glossocircuit.