Waterballet voor Jos Jansen in het Franse Essay

In het Franse Essay stond oorspronkelijk de openingsmanche van de Rallycross Challenge Europe op het programma dit weekend. Deze wedstrijd werd voor de Challenge geannuleerd, echter besloot Jos Jansen toch aan de start te verschijnen van deze wedstrijd meetellend voor het Franse kampioenschap. De concurrentie was niet misselijk, zo stonden er maar liefst 13 SuperCars op de inschrijvingslijst!

11196403_834287539952698_1463966213_o

Vol verwachting werd uitgekeken naar de confrontatie met Franse toppers zoals Jouet, Chanoine en Heu. Helaas besloten de weergoden anders. De zaterdag trokken enorme regenbuien over het Franse Circuit des Ducs in Essay. Gedurende de vrije training ging Jansen twee keer van de baan door aquaplanning. Niet enkel de verharde secties waren een glijbaan, zeker ook de onverharde stukken die op de Franse omloop uit leem bestaan. De zuigende leem zorgde ervoor dat er geen enkele grip was met regenbanden.

IMG_0234

Daar waar de Franse matadoren “mud”schoeisel onder hun wagens staken, bleef Jansen met lege handen staan. Helaas was het betreffende rubber niet te verkrijgen in 16”. In de twee reeksen die nog verreden werden was het rijden op eieren en werd telkens een laatste tijd op de tabellen gezet. Aangezien de weersvoorspellingen niet anders waren voor vandaag (zondag), besloot het JJ-Racingteam huiswaarts te keren.

IMG_0115a

De volgende wedstrijd voor Jos Jansen is vermoedelijk in het Tsjechische Sosnova, alwaar de opening van de Rallycross Challenge Europe gereden zal worden. Mogelijk wordt er nog een wedstrijd tussendoor gepland, maar dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Back to top button