Koen Pauwels was blij erbij te zijn in Hockenheim

Een kleine week na Portugal belandde het WK Rallycross in Hockenheim en daar vonden we ook Koen Pauwels als Belgisch vertegenwoordiger tussen het kruim van de rallycross-sport. In afwachting van de Focus MK III werkt de Limburger zijn wedstrijden nog steeds af met de MK II-versie.

Te midden van  het huidige deelnemersveld is de MK II zowat de oudste wagen op de lijst. Enkel wanneer Pauwels met de nieuwe MK III aanwezig kan zijn is die achterstand weggewerkt. Maar toch vonden we zaterdagvoormiddag een zichtbaar ontspannen Koen Pauwels in de paddock: “We amuseren ons en zijn ook trots hier op de Hockenheimring mee te mogen doen tussen de huidige toppers van rallycross. De MK III is nog niet klaar en vooraleer we ermee starten willen we er ook mee testen. Op vrijdag waren de omstandigheden aartsmoeilijk en ging en we in de reeksen ook telkens in de fout. De eerste reeks startten we vrij laat terwijl de baan er steeds slechter bij lag. En dan gebeurde in de volgende heat het omgekeerde. Door de slechte eerste reeks startten we eerst en de baan kwam er steeds beter bij te liggen. Er moet al een mirakel gebeuren mochten we na reeksen drie en vier nog in de finales belanden, dus als de reeksen afgewerkt zijn trekken we wellicht zaterdagavond al huiswaarts om zondag onze Kobe al aan te moedigen.” En zo geschiedde, ook in de derde heat liep het mis in de bocht vooraleer het onverhard gedeelte in te duiken maar Pauwels kon toch huiswaarts keren met een heatwinst in zijn race na een duel met Danny Way in de JRM-Mini.

_LR17002

De volgende wedstrijd voor Pauwels Motorsport is de wedstrijd in eigen land op het Circuit Jules Tacheny te Mettet. Daar begin voor Koen de Europese campagne. Over die wedstrijd in Mettet gaf Koen nog mee erg verheugd te zijn dat de inschrijflijst voor de Touringcars er zo mooi uitzag, een klasse waarin ook hij een tijdje actief was.

Back to top button