Countdown Mettet met Davy vd Branden en Willem Veltman

Nog een week te gaan voordat het Wereldkampioenschap Rallycross neerstrijkt op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Voor de klasse Super1600 is dit inmiddels de tweede wedstrijd voor hun Europese campagne. De Belgische kleuren worden in deze klasse hoog gehouden door Davy van den Branden, die in Portugal nipt naast een finaleplek greep. In Mettet wordt Van den Branden vergezeld door Nederlander Willem Veltman. Wij keken met beide mannen vooruit naar de wedstrijd van volgende week.

Belgian Rallycross Championship, race 2, Circuit Jules Tacheny Mettet, 22 maart 2015 #1 Davy van den Branden Citroen DS3

Het aftellen is nu echt begonnen! Volgende week in deze tijd zitten we al gezellig in een volle paddock! Ik ben super gemotiveerd om in deze zeer hoogstaande WK/EK-wedstrijd voor eigen volk te rijden maar ook voor mijn supporters die de wedstrijd in Portugal zeer intens gevolgd hebben via internet. Als enige Belgische vertegenwoordiger zal ik mijn huid duur verkopen.  Niet alleen de BK wedstrijd in maart te Mettet die ik won, maar ook de wedstrijd in Portugal heeft ons vertrouwen gegeven dat we ons mannetje kunnen staan in de subtop. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden met 25 deelnemers. De plaatsen zullen duur zijn want om bij de beste 12 te geraken zal alles perfect moeten lopen. Door het strakke tijdschema zal niks mogen fout gaan op zaterdag met vrije trainingen en 3 reeksen. We nemen dan ook onze voorzorg en de DS3 wordt zeer grondig nagekeken door ons team! Ik vind de wijzigingen aan het parcours ook een pluspunt, waarvoor mijn dank aan de organisatoren. Ik hoop dat mijn ervaring van in maart een surplus gaat geven en wie weet de… weergoden….(lach)“, aldus Davy van den Branden.

Belgian Rallycross Championship, race 2, Circuit Jules Tacheny Mettet, 22 maart 2015 #1 Davy van den Branden Citroen DS3

Ook Willem Veltman uit Voerendaal kijkt uit naar de wedstrijd van volgende week. “We gaan proberen te genieten van het hele circus. Een indrukwekkende deelnemerslijst met een waanzinnig hoog niveau. We moeten mekaar niks wijs maken dus we gaan vooral om te genieten. Natuurlijk zal ik mijn uiterste best doen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen! Bring it on!

Belgian Rallycross Championship, race 1, Duivelsbergcircuit Maasmechelen, 7 & 8 maart 2015 #6 Willem Veltman Citroen C2