Ronny Scheveneels mikt op finale in Mettet!

Ronny Scheveneels zal volgende week met zijn Volkswagen Scirocco aan de start verschijnen van de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross. Een thuiswedstrijd voor Scheveneels die heeft ingeschreven voor deelname aan het Europese kampioenschap in Mettet. De reeksen zullen samen verreden worden met het Wereldkampioenschap, echter zullen de finales apart afgewerkt worden. Nog steeds wacht er een uitdaging van formaat voor Scheveneels want kleppers als Dubourg, Rustad, Veiby en Henning Solberg hebben eveneens ingeschreven voor het Europese format. Wij spraken met Scheveneels.

Belgian Rallycross Championship, race 2, Circuit Jules Tacheny Mettet, 22 maart 2015 #5 Ronny Scheveneels VW Scirocco

Aangezien het enorme deelnemersveld gaat het zeker niet gemakkelijk worden, maar ik probeer een halve finale in het Europese kampioenschap te rijden voor mezelf en voor mijn team. De weergoden voorspellen toch wat regen, dus misschien kan dat in ons voordeel spelen en kan een dergelijke plaats haalbaar worden. We hebben enkele dingen veranderd aan onze wagen. Zo hebben we de volledige ophanging vervangen om te vermijden dat de vorige het zou begeven. Zoals gekend hadden we vorige wedstrijd enkel problemen met de oliedruk. We hebben er voor gekozen om een nieuwe olietank met bijhorende catchtank te plaatsen. Verder is er nog een kleine revisie van de motor gedaan. We hebben dan een drietal weken eindelijk uitsluitsel gekregen over de nieuwe benzinetank en de bijhorende stukken die we moesten gebruiken. We hebben deze nog kunnen bestellen en desondanks de korte tijdspanne zijn mijn mechaniekers er toch in geslaagd om deze klus te klaren. Waarvoor dank! Maar bovenal blijven wij, zoals altijd, optimistisch en we kijken vooral vol goede moed naar komend weekend uit. Ik zou dan ook de Belgische fans willen vragen om de weinige Belgen een hart onder de riem te steken en hun Belgische stem te laten horen.“, aldus Ronny Scheveneels.