Mettet opent EK Supercars en Touringcars

Mettet is voor het WK al de derde wedstrijd en voor het EK Super1600 de tweede wedstrijd. Daarnaast wordt aankomend weekend ook het EK voor Supercars en Touringcars op gang geschoten. En ook dat ziet er voor beide klassen goed uit.

Meerdere teams en individuele rijders toonden hun interesse in de EK-kroon bij de hoogste klasse. In vijf wedstrijden zal worden beslist wie de titel van Europees kampioen Supercars achter zijn naam mag laten zetten en dat compacte formaat slaat blijkbaar aan. Voor die titel wordt onder meer gekeken naar Tommy Rustad, die met een Marklund Polo de strijd zal aangaan. En ook Ole Christian Veiby zal zich achter het stuur van zo’n Polo heisen, maar dan bij Volkswagen Team Zweden (Kristoffersson). Henning Solberg is er ook opnieuw bij en terug met een Saab van Per Eklund, terwijl ook de Hyundai i20 en Frode Holte opnieuw boven water komen na de mislukte start vorig jaar. Tussen die tenoren zullen onze landgenoten Koen Pauwels en Ronny Scheveneels er alles aan doen de halve finale te halen. Ook dàt is nieuw dit jaar: tijdens de heats racen de EK en WK-rijders nog samen om daarna aparte (halve) finales af te werken, waardoor het publiek méér Supercar-finales ziet dan ooit.

Belgian Rallycross Championship, race 2, Circuit Jules Tacheny Mettet, 22 maart 2015 #22 Koen Pauwels Ford Focus

In het WK staat Petter Solberg opnieuw waar hij vorig jaar eindigde: op nummer één. Wie erbij was herinnert zich dat de Noor vorig jaar al snel was, maar plots problemen had met de ophanging van de DS3. Team Peugeot-Hansen en OMSE Ford schuiven naast de Volkswagen-teams echter langzaam dichterbij. En uiteraard is het ook uitkijken naar François Duval, die zal aantreden met een Ford Focus waarmee ooit Sverre Isachsen reed.

dudu
Davy Van Den Branden en Willem Veltman vertegenwoordigen de lage landen in de klasse Super1600. Van Den Branden was in Portugal dicht bij de halve finales en hoopt stiekem opnieuw op regenweer, wat de verschillen doet wegvlakken met bijvoorbeeld wagens uit de teams van Pinomaki en Volland.

Belgian Rallycross Championship, race 2, Circuit Jules Tacheny Mettet, 22 maart 2015 #1 Davy van den Branden Citroen DS3

Géén Belgen in de klasse Touringcars, maar wel Mandy Kasse. De klasse is overigens stevig gegroeid en dat mag een verrassing worden genoemd als we de aantallen van de laatste jaren bekijken. Het veld is wel èrg Scandinavisch getint en daarmee beantwoordden de “Vikingen” positief aan het initiatief van IMG om het kampioenschap te reduceren naar 5 wedstrijden en geografisch gezien noordwaarts op te schuiven. Daniel Lundh komt alvast zijn titel van 2014 verdedigen.

Belgian Rallycross Championship, race 2, Circuit Jules Tacheny Mettet, 22 maart 2015 #88 Mandy Kasse Ford Fiesta

Zaterdagvoormiddag worden de eerste trainingen gepland en zondagnamiddag is het tijd voor de finales.

Back to top button