Coox vanaf de zijlijn in Mettet…

Wie de inschrijflijsten voor de derde ronde van het Wereldkampioenschap in Mettet heeft bekeken, zal daar de naam van Jochen Coox op missen. Wij spraken met Coox over zijn forfait.

We hadden hier zeer graag gereden maar we moeten ook naar ons budget kijken. De crash vorig jaar in Buxtehude heeft een pak geld gekost en het rijden van de wedstrijd in Mettet zou puur voor de fun zijn aangezien we niet meer wedstrijden van het WK/EK zullen rijden. Daarnaast moet je ook eerlijk zijn dat de kans op een finaleplaats wel erg minimaal is. Het niveau is enorm gestegen en daarmee ook de kosten om met de toppers te concurreren. Wij willen ons dit jaar volledig toeleggen op het Belgische Kampioenschap. Mogelijk rijden we nog de Challenge wedstrijd in Maasmechelen maar op dit moment zijn enkel de wedstrijden in het BK een zekerheid. Ik zal komend weekend vanaf de zijlijn toekijken en supporteren voor onze landgenoten!”, aldus Coox.

Belgian Rallycross Championship, race 2, Circuit Jules Tacheny Mettet, 22 maart 2015 #69 Jochen Coox VW Scirocco