Davy Van Den Branden: “Ambities waargemaakt”

Davy Van Den Branden legde de lat hoog voor eigen volk. Een plek in de halve finales was de doelstelling die VDB Motorsport zichzelf oplegde. Van Den Branden slaagde in zijn opzet. Sterker zelfs, na vier reeksen stond zijn naam mooi op plaats 9 en de DS3-rijder blikt dan ook erg tevreden terug op zijn weekend. Een reactie van de Oost-Vlaming.

“Afgelopen weekend was een droomweekend voor ons team! De mogelijkheid om te schitteren tussen de wereldtop en de Europese toppers voor eigen publiek. Onze ambitie halen was in zo’n groot en hoogstaand deelnemersveld zeker niet evident. Ik rekende niet alleen op regen, maar ook op het thuisvoordeel en ook op de steun van de supporters. De trainingen verliepen moeizaam, want door het groot aantal rijders konden we slechts éénmaal trainen op zaterdag. Gelukkig was er al de ervaring van het BK in maart. Tijdens de eerste reeks werden we onmiddellijk geconfronteerd met het hoge niveau, ik kwam niet verder dan een 15de tijd algemeen … Dan speelden de weergoden mee en in heat twee begon het licht te regenen, ik won mijn manche en een 13de tijd was het resultaat. En dan begon het steeds harder te regenen op zaterdag en een sterke derde reeks was goed voor een 9de tijd.  We stonden dan virtueel op een semi-finaleplaats maar de kers op de taart ontbrak nog, op zondag was er nog een reeks.”

_RXB1624

“En zondag op een droge baan met de steun van de toeschouwers lukte ik een 11de reekstijd! Een onverhoopte 9de plaats na 4 reeksen, ongelooflijk! Na reeds tweemaal 13de te zijn en dus eerste reserve gaf dat een enorm goed gevoel, zeker in eigen land en voor de sponsors! In de semi-finale gingen we er vol voor vanop een 5de startplaats. Ik maakte een erg sterke start en na één bocht was ik al 4de. Maar dan was er dus toch de wet van de sterkste en eindigden we uiteindelijk 5de in onze halve finale. Ik verdubbel wel mijn klassementspunten en de top 10 in de stand komt erg dichtbij.”

8T6I9109

“Ik ben dan ook enorm trots dat ik dit in eigen land heb kunnen presteren. Dit resultaat komt in mijn persoonlijke top 3 ooit! Ik wil zeker mijn team, supporters en sponsors bedanken voor alle steun. Dit geeft echt een enorme boost voor het vervolg van het seizoen. See you in Buxtehude!”

_RXB2247