Mandy Kasse schittert in Lydden Hill!

In Lydden Hill vond dit weekend de vierde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross plaats. Voor de Touringscars werd er op Engelse bodem de tweede ronde van het Europese Kampioenschap verreden. Enige troef in deze klasse voor Nederland was Mandy Kasse.

Opnieuw een sterk deelnemersveld bij de Touringcars. 18 deelnemers waarvan 17 uit Scandinavië… en inderdaad Mandy Kasse. De Zeeuwse wist zich kranig te weren tussen het geweld van de Vikingen. Na 4 reeksen kwalificeerde Mandy zich zeer netjes als 11e algemeen en hiermee een plek in de semi-finale! In deze semi-finale zou het zaak worden om bij de eerste 3 te eindigen. Maar met kleppers als Salsten, Gundersen, Andersson, Tånevik en Gabrielsen aan de start zou dit alles behalve makkelijk worden.

IMG_1261

Uiteindelijk weet Mandy als vierde het zwart-wit-geblokt te passeren. Helaas net geen finaleplek. Toch mag Kasse met opgeheven hoofd terugkeren richting Nederland! In dit deelnemersveld een finaleplaats bemachtigen is een prestatie van formaat!

IMG_9079

“Ik had zeker niet verwacht dat ik hier een finale zou rijden maar op de een of andere manier ging het erg lekker. Telkens zat ik er met de start van voren bij en kon ik op die manier de nodige mannen achter me houden. Onze auto is ruim 100kg zwaarder dan die van de concurrentie en dat komt hier toch wel aan het licht met aanremmen van de bochten. Neemt niet weg dat ik ontzettend blij ben met dit resultaat! In de semi finale maakte ik ook een superstart waardoor ik gelijk een Mazda te grazen nam. Naderhand wist ik ook nog Tånevik te passeren maar toen was het leidende trio al aan de horizon verdwenen. Maar nogmaals.. als ik hier van tevoren voor kon tekenen dan had ik er gelijk een handtekening onder gezet! Op naar Buxtehude!”, aldus een gelukkige Mandy Kasse.

 

 

 

Back to top button