NLRX: Bex of Volders?

Komende zondag staat er alweer de derde ronde van het Nederlands Kampioenschap Rallycross op het programma. Wie zullen er zondagavond met de meeste punten huiswaarts keren?

Supernationals+
Vrienden naast het circuit, maar op het circuit geduchte tegenstanders. Steve Volders en Kristof Bex. De vorige 2 wedstrijden was het telkens stuivertje wisselen tussen beide kemphanen. Bex wist de eerste wedstrijd in april naar zich toe te trekken, terwijl Volders afgelopen maand aan het langste eind trok. Zal de strijd opnieuw gaan tussen beiden of kan Filip Vanderheijden of misschien wel Bert Bosmans roet in het eten gooien?

Dutch Rallycross Championship, race 1, Eurocircuit Valkenswaard, 12 april 2015 #78 Kristof Bex Volvo S40 #77 Steve Volders Ford Escort

Supernationals-
Martijn Vanhove wist de laatste wedstrijd op zijn naam te schrijven. In de wedstrijd in april was het eveneens de groene BMW die met de overwinning er vandoor leek te gaan, totdat technische problemen roet in het eten gooide en Vleeschouwers als eerste de meet passeerde. Vanhove lijkt opnieuw favoriet, maar onderschat zeker Vleeschouwers, Cokelaere en Bammens niet!

Dutch Rallycross Championship, race 1, Eurocircuit Valkenswaard, 12 april 2015 #13 Martijn Vanhove BMW 1M

S1600
In de klasse Super1600 wordt het een wedstrijd tussen Belgie en Nederland. Daar waar we eerder enkel de Nederlanders Van de Wege, Veltman en Van Rijn in actie zagen, wordt het veld nu aangevuld met de Belgen Luyten en Fruru. Laatsgenoemde zal deze wedstrijd aangrijpen als test voor de Challenge-wedstrijd in augustus. Fruru heeft in zijn Swift 40PK meer tot zijn beschikking in vergelijk met verleden jaar, de concurrentie is gewaarschuwd! Ook Luyten zal deze wedstrijd gebruiken om zijn Yaris aan een test te onderwerpen.

Dutch Rallycross Championship, race 1, Eurocircuit Valkenswaard, 12 april 2015 #67 Peter van de Wege Toyota Yaris

Bezoek het NK Rallycross
De derde ronde van het NK Rallycross vindt plaats op zondag 14 juni op het Eurocircuit in Valkenswaard. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur. De toegang voor kids tot 12 jaar is €5,- en een normale toegangskaart kost €15,-. Kaarten zijn online te bestellen via www.eurocircuit.nl.

Via de facebookpagina van RX-inside kunt u vrijkaarten winnen voor de wedstrijd van zondag. KLIK HIER om naar onze facebookpagina te gaan.

Back to top button