Bex ziet overwinning door vingers glippen

Met 3 overtuigende reeksoverwinningen leek Kristof Bex gisteren op koers te liggen naar een zekere overwinning bij de Supernationals +2L. Ook in zijn semi-finale domineerde Bex met zijn Volvo, wat hem uiteindelijk pole-position voor de grote finale opleverde.

In die grote finale lukte Bex een goede start en wist als eerste de Per-Eklund-bocht in te duiken. Achter Bex waren het Vanderheyden en Myny die nog voor de eerste bocht strandden. De wagen van Vanderheyden stond dwars op het circuit maar er was voldoende ruimte om te passeren. Bij de volgende passage was het Bex die schrok van de wagen van Vanderheyden. Om grote schade te voorkomen zette Bex zijn wagen volledig dwars naast de zwarte Volvo van Vanderheyden. De rest van het veld kon passeren, echter werd door de wedstrijdleiding besloten om de finale stil te leggen en opnieuw te starten.

_SRX3872

“Ik heb de wagen van Filip veel te laat gezien. Bij het uitkomen van de chicane zag ik plots de Volvo staan. Om schade te voorkomen heb ik mijn handrem getrokken en de wagen dwars naast die van Filip gezet. Natuurlijk heb ik radiocontact met mijn mechanieker Sebastiaan, maar hij dacht dat ik de Volvo reeds had gezien bij het opkomen van het rechte stuk. Helaas heb ik dit niet gezien. “ aldus Bex.

_SRX3434

Bij de herstart was het Volders die vanaf de buitenkant van de eerste rij als leider de eerste bocht in dook. Bex miste zijn start en was vanaf plek twee op achtervolgen aangewezen. Wat Bex ook probeerde hij wist zijn Volvo niet meer voorbij te steken aan Volders. De Escort kwam als eerste over de meet, op de voet gevolgd door Bex.

_SRX3909

“Bij de tweede start viel de motor even stil en zag ik de anderen sneller uit de startblokken schieten. Ik kon de schade redelijk beperken door toch nog als tweede aan te pikken. Ik probeerde Steve met mijn joker te verschalken maar in de ronde waar ik tijd zou moeten goedmaken maakte ik twee kleine foutjes. Tuurlijk baal ik hiervan, de hele dag was ik snelste maar helaas heb ik het niet af kunnen maken. Zelfs mijn mechanieker Sebastiaan voelde zich schuldig dat hij bij de eerste finale niks over de boordradio heeft geroepen over het incident in de eerste bocht. Natuurlijk kan hij er niks aan doen, ik begrijp zijn keuze volledig om niks over de radio te roepen als je in een gevecht zit. We zijn een team en ik ben enorm trots op die jongens die dag en nacht aan mijn wagen sleutelen. Dus bij deze: Sebastiaan, Dimitri en Leo… bedankt dat jullie altijd voor me klaar staan en me altijd een perfecte wagen geven! Thanks! En de volgende wedstrijd gaan we er weer keihard tegenaan!”, aldus Bex.