“Mijn eerste podium nationaal!”

Afgelopen zondag zagen we voor het eerst dit jaar Kris Bammens aan de start verschijnen van het Nederlandse Rallycross Kampioenschap. Uiteindelijk wist Bammens een zeer verdienstelijke derde plek in de wacht te slepen en hiermee zijn eerste podium nationaal! Wij spraken met hem.

“Normaal gezien zouden we niet deelnemen aan deze wedstrijd voor het Nederlandse Kampioenschap maar omdat onze laatste wedstrijd alweer een tijdje geleden was (red. Mettet), begon het toch wel te kriebelen om weer achter het stuur te kruipen. De wagen stond startklaar in de garage dus we bedachten ons geen moment en schreven in voor deze wedstrijd.”, aldus Kris.

8T6I9404

Met respectievelijk een vierde, zesde en derde tijd in de kwalificatiereeksen wist Bammens zich te plaatsen voor de eerste rij van zijn semi-finale. Vleeschouwers nam de leiding in deze finale maar moest vroegtijdig de handdoek in de ring gooien vanwege technische problemen. Bammens wint zijn semi-finale en stoot hierdoor door naar de grote finale.

_SRX3639

In de grote finale was het Martijn Vanhove die er als een haas vandoor ging, gevolgd door Coninx, Hansen en Bammens. De groene BMW verdween vrij snel aan de horizon en wint uiteindelijk de derde wedstrijd voor het Nederlandse kampioenschap, gevolgd door Coninx. Kris Bammens weet uiteindelijk een zeer mooie derde plaats in de wacht te slepen, een prestatie van formaat!

8T6I9516

“De reeksen verliepen erg netjes. Enkel in de tweede reeks maakte ik een valse start. Mijn eerste valse start in al die jaren dat ik rallycross rijd. In de semi finale mocht ik vanaf de eerste rij starten en kon ik vlot achter Vleeschouwers aansluiten tot hij stukken kreeg en ik de leiding over kon nemen. We schreven de semi finale op onze naam en we waren op dat moment al super content! Met een goed gevoel gingen we richting finale. In de start van de finale schakelde ik even mis, hierdoor verloor ik kostbare tijd en plaatsen. Toch wist ik nog een podiumplaats te bemachtigen. De eerste podiumplek sinds ik nationaal rijd! Het moge duidelijk zijn dat ik zeer tevreden ben met dit resultaat! De komende wedstrijden van het BK zullen we zeker rijden en misschien nemen we na deze geslaagde en toffe wedstrijd komende wedstrijd in het NK ook nog mee.”, aldus een gelukkige Bammens.