ERX: Belgen in Buxtehude

Aanstaand weekend wordt op de Estering in Buxtehude de vijfde ronde van het Wereldkampioenschap Rallycross verreden. De Europese campagne werkt in het Noorden van Duitsland de tweede ronde van hun kampioenschap af.

Op de inschrijvingslijst vinden we 2 Belgen terug, te weten Davy van den Branden (S1600) en Koen Pauwels (Supercars). Wij spraken vandaag al kort met beide heren.

“De afgelopen dagen waren ontzettend zwaar voor me. Het zag er echt niet naar uit dat de wagen tijdig in Buxtehude zou geraken. Ik had Kobe al gezegd dat we het weekend zouden gaan karten maar wonder boven wonder staat de Focus nu hier in onze tent. Het moge duidelijk zijn dat ik uiterst gelukkig ben. Natuurlijk had ik graag wat testkilometers gemaakt met ons nieuwe wapen maar het is niet anders. Ingvar heeft de wagen gisteren getest en volgens hem is alles in orde, daar vertrouw ik volledig op. We zullen morgen zien in de eerste training hoe het gaat uitpakken.”, aldus Koen Pauwels.

_SRX3968

“Ik kom altijd graag hier in Buxtehude. Over het algemeen heb ik ook goede herinneringen aan dit circuit, uitgezonderd verleden jaar waar we al heel vroeg de strijd moesten staken. Het lijkt erop dat de weergoden mij wederom goed gezind zijn en dat er wel wat regen gaat vallen hier dit weekend. Het moeten dan wel voor iedereen gelijke omstandigheden zijn anders kan het natuurlijk ook de verkeerde kant opvallen. Ik denk dat ik hier wel goed mee zal kunnen, ons doel dit jaar was een finaleplaats en dit hebben we reeds weten te realiseren in Mettet! Toch smaakt het naar meer!”, aldus Davy van den Branden.

_SRX3950