Bart Stouten in topvorm in Sosnova!

Afgelopen weekend werd er in het Tsjechische Sosnova de openingsronde van de Rallycross Challenge Europe (RCE) verreden. Bij de S1600-klasse was het Bart Stouten die een mooie zesde plek in de wacht wist te slepen!

Het was voor het eerst dat Stouten in actie kwam op de Autodrom Sosnova. Bij het verkennen van het circuit bleek reeds dat er voor deze omloop een grote portie lef benodigd was. Het circuit wordt gekenmerkt door snelle rechte stukken en veel snelle bochten.

“De zaterdag hebben we vooral gebruikt om het circuit onder de knie te krijgen en het zoeken naar de juiste afstelling van onze Peugeot. Uiteindelijk kwamen we in beide trainingssessies tot een achtste tijd. Op zich niet verkeerd gezien het feit dat ik hier nog nooit eerder had gereden.”, aldus Stouten.

IMG_8642

Op de zondag stonden er 3 kwalificatiereeksen op het programma. De Peugeot 206 werd op zaterdagavond nog aan een grondige inspectie onderworpen en hierdoor kwam Stouten vol vertrouwen aan de start van de warm-up, waarin hij een perfecte 7e tijd op de tabellen zette. Met een 10e plaats algemeen na 3 reeksen weet Stouten zich te kwalificeren voor de semi-finales. Dat het niveau hoog lag was de hele dag te merken aan de hevige gevechten op de baan. Toch weet Stouten met een 4e plaats in zijn semi finale door te stoten naar de finale!

IMG_8666

“Ik was al zeer blij dat we door konden stoten naar de grote finale. In deze finale maakte ik een superstart en had ik kortstondig de derde plaats in handen. Al snel werd ik opgeraapt door de snelle Skoda’s en de Peugeot 208 van Veverka. De laatste 2 ronden heb ik wel de rappe Twingo van Baumanis achter me kunnen houden, die na een incident in de eerste ronde achterop was geraakt. Het moge duidelijk zijn dat deze zesde plaats wel heel erg zoet smaakt!”, aldus Stouten over zijn finale.

IMG_8643

Over zijn verdere programma in de RCE kan Stouten helaas nog niks zeggen.

“Het is voor mij echt heel moeilijk te plannen en te combineren met de zaak. Litouwen is voor ons sowieso geen optie en daarna komen de wedstrijden in Maasmechelen en Valkenswaard. We zullen zien of een en ander te plannen is, maar eerst hebben we volgende maand een wedstrijd voor het Belgische kampioenschap waar we zullen starten! Ik kijk ernaar uit!”, reageert een gelukkige Stouten.

Foto’s met dank aan Petr Sulcik (rallycross.cz)

Back to top button