Van den Branden kijkt uit naar “magic weekend”

Komend weekend wordt in het Zweedse Höljes de vierde ronde van het Europees Kampioenschap Rallycross verreden voor de S1600-klasse. Al jaren lang staat de wedstrijd in Zweden bekend als het hoogtepunt van het seizoen. Enorme toeschouwersaantallen, het mooiste circuit van de kalender en stevige deelnemerslijsten zijn de ideale ingrediënten voor een topweekend Rallycross!

Ook Davy van den Branden zal zijn Europese campagne voortzetten op Zweedse bodem. Wij spraken alvast met Davy over zijn verwachtingen en we blikken terug op zijn laatste wedstrijd in Höljes.

dvdb2

“Ons team, VDB Motorsport, kijkt al lang uit naar komende wedstrijd. Dan wordt nl. de 4e manche van het EK Super 1600 in het Zweedse Höljes verreden. Dit wordt op gebied van beleving één van de hoogtepunten van het seizoen. Deze race wordt niet voor niks “magic weekend” genoemd. Op gebied van accommodatie, omgeving en sfeer is dit de wedstrijd van het seizoen op Europees niveau. Ik heb al enige ervaring op dit super mooie circuit. De eerste keer met de Citroën AX GTI in 2000 en de laatste keer, alweer 10 jaar geleden met de Citroën Saxo. Toen reed ik aan de leiding van de B-finale en na een beklijvend duel met de Nederlanders Vingerhoets en Krijger crashte ik spectaculair uit de finale met een afgebroken achteras.”

World Rallycross Championship 2015, round 5, Germany, Buxtehude, Estering #11 Davy Van Den Branden Citroën DS3

“Dit weekend hoop ik mijn zeer goede resultaten van dit seizoen in het EK verder te zetten. Ik behaalde al in iedere wedstrijd EK punten met als kers op de taart mijn 1e semi finale voor het thuispubliek in Mettet. In het Portugese Montalegre en het Duitse Buxtehude miste ik de semi finale op een haar na met 2 maal een 13e plaats. Het belooft dit weekend weer een mooie strijd te worden met de 20 gekende en vaste piloten. Dat deze aan elkaar gewaagd zijn, werd nogmaals in de laatste wedstrijd bewezen doordat een 7 tal piloten een tijd reden binnen dezelfde seconde. Het zal dus weer op enkele details aan komen om bij de beste 12 piloten te eindigen na 4 kwalificatiereeksen. Maar het hoofddoel wordt toch wel genieten van de Scandinavische sfeer !!”

Foto’s 2005 met dank aan Jan Kare Rafoss (ERC24.com)