Steve Volders overtuigend naar zege!

Afgelopen weekend was er tijdens de openingsronde van de Rallycross Challenge Europe het debuut van een nieuwe klasse: de Supertouringcars+. Steve Volders was present met zijn imposante Ford Escort Mk1 en zette de wedstrijd in Sosnova volledig naar zijn hand. Enkel in de finale dreigde de overwinning door de vingers van Volders te glippen nadat een vroege joker bijna roet in het eten gooide. Uiteindelijk was het toch Volders die als eerste het zwart-wit-geblokt zag. Wij spraken met Steve.

RV2_4042

“In de trainingen op zaterdag heb ik me beperkt tot het opdoen van circuitkennis aangezien de afstelling van de auto reeds redelijk goed op punt stond. Voor de heats werden er dan toch enkele aanpassingen gedaan aan de ophanging van de auto maar dit resulteerde niet tot een betere wegligging. Ondanks dit alles slaagden we er toch in om elke keer de snelste tijd te realiseren.”

RV2_4509

“Tijdens de finales werd overgegaan tot de meest optimale afstelling van de wagen wat resulteerde in een overwinning in de halve finale. In de finale kozen we voor een vroege joker-strategie na een zeer snelle start. Door het vroege jokeren verloor ik het goede ritme en ging ik een paar keer in de fout op het onverhard. Ik verloor wat terrein op Vanderheyden die de koppositie overgenomen had na mijn jokerronde en ik moest alle zeilen bijzetten om hem te verschalken. In de laatste ronde kon ik hem nipt passeren toen hij ging jokeren en konden we alsnog met een mooie overwinning huiswaarts rijden om ons voor te bereiden voor de volgende wedstrijd in Litouwen.”, aldus een gelukkige Steve Volders.

Foto’s: Remond Verloop

Back to top button