BK begint aan tweede seizoenshelft

Na een relatief drukke start van het BK in maart met wedstrijden op het Duivelsbergcircuit (Maasmechelen) en Mettet beginnen de BK-tenoren aan de tweede seizoenshelft met de derde van vijf wedstrijden.

Na twee wedstrijden is het in alle klassen nog razend spannend en we overlopen even samen met u de vier klassen voor het BK.

Jochen Coox en Marcel Ottink voeren de stand aan in de hoogste klasse Supercars en worden van wel erg nabij gevolgd door Jos Jansen en Ronny Scheveneels. Voeg daar nog de inschrijving van Jos Kuypers, terug van weggeweest, bij en we krijgen ongetwijfeld een boeiende strijd voor de topplaatsen, zonder onder meer Ron Snoeck te vergeten.

Belgian Rallycross Championship, race 1, Duivelsbergcircuit Maasmechelen, 7 & 8 maart 2015 #69 Jochen Coox VW Scirocco

Bij de Super1600 voert Davy Van Den Branden de stand aan met tweemaal winst maar Bart Stouten toonde al eerder het potentieel van de Peugeot 206. Dennis Remans kende veel pech in de seizoensaanvang en de Clio van Van Beers is nog in volle ontwikkeling. Peter van de Wege won recent in Valkenswaard bij de klasse Supernationals onder 2 liter voor Martijn Vanhove en is ook een te duchten klant voor dagwinst.

Belgian Rallycross Championship, race 1, Duivelsbergcircuit Maasmechelen, 7 & 8 maart 2015 #1 Davy van den Branden Citroen DS3 #2 Dennis Remans Ford Fiesta #4 Bart Stouten Peugeot 206 #29 Dave van Beers Renault Clio #7 Thijs Heezen Ford Fiesta #6 Willem Veltman Citroen C2

Ook de beide klassen Supernationals zijn weer erg gevuld en ook daar is de strijd nog helemaal open. Bij de Supernationals boven twee liter hebben Steve Volders en Kristof Bex zelfs elk een overwinning en tweede plaats achter hun naam.

Belgian Rallycross Championship, race 1, Duivelsbergcircuit Maasmechelen, 7 & 8 maart 2015 #77 Steve Volders Ford Escort

In de klasse onder 2 liter staat het trio Martijn Vanhove, Kurt Lambers en Steven Stessens èrg kort bij elkaar. Om het allemaal wat spannender te maken wisselt Lambers de vertrouwde Sierra zelfs in voor een BMW M3 uit het Hoge Noorden.

Belgian Rallycross Championship, race 1, Duivelsbergcircuit Maasmechelen, 7 & 8 maart 2015 #22 Kurt Lambers Ford Sierra

Verder is ook de klasse RST aan het werk wat de voorlopige inschrijvingen bijna richting 70 wagens brengt.

Vooraleer de rijders uit het BK hun duivels ontbinden is er op zaterdag het regionale gebeuren om het asfalt alvast op te warmen.

De timing van zondag:

07.45 u – 09.15 u        Administratieve controle
07.50 u – 09.30 u       Technische controles
09.00u – 10.30 u        Vrije trainingen
10.00 u                          Eerste vergadering sportcommissie
10.35 u                          Briefing piloten
10.45u                           Start eerste reeks
12.45 u                          Start tweede reeks
14.00 u                         Start derde reeks
16.00 u                         Halve finale
16.45 u                          Finale

De deelnemerslijst kunt u HIER vinden.