Hattrick voor Van Den Branden

Davy Van Den Branden werkt een behoorlijk druk programma af. Twee weken geleden streed het team in het Zweedse Höljes voor een EK-puntje in de klasse Super1600 en afgelopen zondag werd er een vervolg gebreid aan het Belgisch Kampioenschap met als doelstelling niets minder dan een titelverlenging. Van Den Branden was vooraf niet op grootspraak te betrappen en gelijk had hij met een competitief veld als tegenstander.

“De derde manche op het Duivelsbergcircuit was uiteraard opnieuw een groot succes voor VDB Motorsport! We winnen voor de derde maal op rij en doen uiteraard een gouden zaak in het kampioenschap. De wedstrijd begon onder natte omstandigheden en het was dus in de trainingen zoeken naar tractie en de juiste afstelling.”

_SRX9446

In de eerste kwalificatiereeks stond ik aan de buitenkant op de startgrid en kwam ik als tweede uit de startblokken. Ik kon pas de leiding nemen na één ronde en verloor zo tijd maar werd nog tweede achter Remans. En in de tweede heat kwam ik opnieuw weg als tweede en was het resultaat hetzelfde als in de eerste reeks. In reeks drie lukte de start wel met als beloning een beste reekstijd.

8T6I2645

In de halve finale mocht ik dan vanop pole vertrekken maar mijn start ging volledig de mist in en ik kwam pas weg als derde. We bleven geduldig en via een juiste jokerstrategie kon ik de halve finale toch winnend afsluiten! Voor de finale werden er enkele aanpassingen gedaan aan de Citroën DS3 om beter weg te komen bij de start en ik kon mijn tweede startpositie behouden. Bart Stouten en ik reden weg van de concurrentie en in de laatste ronde zag ik de Peugeot van Stouten plots aan de kant staan met mechanische pech, en zo kon ik mijn derde wedstrijd op rij winnen in het BK!”

8T6I2722

De regerend kampioen heeft na drie van vijf wedstrijden uiteraard het maximum van de punten en zet mogelijk een flinke stap richting een nieuwe BK-titel. Nu komt er een break waarna een drukke septembermaand volgt met onder meer de WK/EK-wedstrijd in het Franse Lohéac onmiddellijk gevolgd door de voorlaatste BK-wedstrijd alweer.

Back to top button