“Het podium was mogelijk…”

Gisteren gaf Danny Luyten voor het eerst dit jaar zijn Toyota Yaris de sporen op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. In maart moest Luyten nog voor de start van de wedstrijd forfait geven vanwege versnellingsbakproblemen. Na een testwedstrijd in Valkenswaard behoorden deze problemen tot het verleden.

_SRX9621

Met 12 inschrijvers in de Super1600-klasse was het vooraf duidelijk. Er zou hard getrapt moeten worden om de finales te bereiken. Uiteindelijk weet Luyten een vijfde plaats in de wacht te slepen in de finale. Teleurgesteld met het resultaat maar vol vertrouwen voor de toekomst. Wij spraken met Luyten.

_SRX0268

“Het was mooi om te zien dat er weer wat meer deelnemers waren in onze klasse. Het gezegde “hoe meer zielen, hoe meer vreugde” is hier zeker van toepassing. Ik had van de mannen van de VAS al begrepen dat het circuit er heel wat anders bijlag, zeker het Hellegat en de joker-sectie. Na de wedstrijd van de VAS op zaterdag konden we al enkele rondjes draaien. Ik had direct een goed gevoel in de handen… maar een iets minder goed gevoel in mijn banden, dus besloten we een vers setje rubber op de Yaris te steken.”

_SRX0252

Zondagochtend nog 2 keer gaan trainen om het gevoel terug te hebben. Het was mijn eerste wedstrijd in Maasmechelen dit seizoen want de opener had ik gemist door problemen met de boite. In de 3 reeksen telkens een 3de tijd gereden, met hier en daar nog wat foutjes, dus … een podium leek mij wel realistisch. In de finales echter wat “tegenslag” door een combinatie van verschillende factoren. Ik had vergeten de servo aan te zetten aan de start en dit merkte ik pas in de eerste bocht. Ik zette de pomp snel aan maar miste hierdoor mijn schakelpunt.. beginnersfout (lach). Uiteindelijk mocht ik als 5de de finishvlag begroeten. Ik onthoud vooral dat de racing-speed van mijn Yariske in de buurt komt van de toppers … nu alleen nog de constante vinden, en de kleine (stuur-)foutjes eruit krijgen. Nu op naar de 2 RCE-weekends in Maasmechelen en Valkenswaard, waar we hopelijk op ons elan kunnen doorgaan.”, aldus Luyten.