Ron Snoeck dolgelukkig met tweede plaats!

Regerend Belgisch Rallycross kampioen Ron Snoeck behaalde gisteren gedurende de derde ronde van het Belgisch Rallycross kampioenschap een fantastische tweede plek!

Snoeck, die in de voorgaande wedstrijden geplaagd werd door technische problemen, kon het Belgische trio Coox, Pauwels en Jansen de hele dag goed volgen. In de finale zag Snoeck uiteindelijk, mede door een perfecte jokerstrategie, als tweede het zwart-wit-geblokt. Wij spraken vandaag met Snoeck.

8T6I2571
“Onze dag begon moeizaam omdat de motor afsloeg in heat 1 door te laag gekozen toerental in launch. Aan de rondetijden zagen we al dat het met de snelheid wel goed zat. Heat 2 en 3 gingen zonder problemen, wat settings getest en klaar voor de finale op plaats 4.”

_SRX9401

“Bij de start van de finale was ik goed weg. In de eerste bocht was het een beetje duwen en trekken. Jos Jansen ging een bocht verder wat wijd en ik kon er vlug langs. Jochen had al enige afstand genomen en was onbereikbaar. Jos kwam wel dichterbij maar toen hij ging jokeren kwam hij in het losse terecht en verloor wat tijd hierdoor. Spotter Marko dirigeerde mij direct naar de joker om Jos niet de kans te geven dichterbij te komen. Uiteindelijk komen we als tweede over de meet en in dit deelnemersveld zijn we daar dolgelukkig mee! Het deelnemersveld was goed qua niveau, met Kuypers en Scheveneels erbij hebben we een heel sterk veld.”

_SRX1353

Over de verdere kalender horen we Snoeck het volgende zeggen:

“Na de technische problemen aan het begin van het seizoen is een groot deel van ons budget verdampt. We doen ons best om nog wat budget vinden. De Challenge-wedstrijden in Maasmechelen en Valkenswaard moeten we om diezelfde reden aan ons voorbij laten gaan. Nu eerst genieten van deze tweede plaats en we hopen er in september weer bij te zijn.”, aldus Ron Snoeck.

Back to top button