Stouten: “Zo dicht bij mijn eerste overwinning….”

Na het fraaie resultaat in het Tsjechische Sosnova keek Bart Stouten vol vertrouwen uit naar de derde ronde van het Belgische Rallycross kampioenschap. De concurrentie was enorm op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen maar Stouten wilde zich vooral meten met Davy van den Branden, leider in de tussenstand van het kampioenschap en nog steeds ongeslagen in eigen land.

_SRX9462

De eerste reeks verliep nog enigszins teleurstellend voor Stouten met een vierde tijd. Het team besloot om de Peugeot van nieuw rubber te voorzien en om de settings van de wagen aan te passen. Het resultaat was gelijk te zien… in de tweede reeks weet Stouten een snelste tijd op de tabellen te zetten! Met een mooie tweede tijd in de derde reeks weet Stouten zich te verzekeren van een tweede tijd algemeen…. vlak achter Davy van den Branden. We laten nu Bart zelf aan het woord.

8T6I2690

“Na de trainingen op zaterdag hadden we niet meteen een goed gevoel. Door het natte circuit was het een beetje zoeken naar de afstellingen. Zelfs na de training zondagochtend was ik nog niet helemaal tevreden en ook de eerste reeks was redelijk teleurstellend met een vierde tijd. Voor de tweede reeks besloten we nieuwe banden op de Peugeot te steken en wat andere afstellingen te proberen. Gelijk had ik terug een goed gevoel en wist ik een snelste tijd te klokken! De derde reeks resulteerde in een tweede tijd, maar wederom was het erg close met Van den Branden.”

_SRX0979

“Voor de finales wilde ik alles op alles zetten en startte met nieuwe banden wat in de semi al leidde tot de snelste tijd en pole in de finale. De finale verliep perfect, met kopstart weg. Toen ik samen met Davy een stevige voorsprong kon nemen, besloten we onze joker vroeg te spelen en zodoende de druk bij Davy te leggen, zodat ik zelf kon achtervolgen. Helaas in de voorlaatste ronde begaf de steekas het. We waren zo dichtbij…. Eerst was er teleurstelling maar deze was snel voorbij na de leuke en positieve reacties van de toeschouwers. We zullen 8-9 augustus dus weer zeker paraat staan voor de Challenge-wedstrijd in Maasmechelen!”, aldus Bart Stouten.

Back to top button